1/18/2022

Партия МИР: Най-големият проблем на българите са високите цени на тока, на газта, на горивата и на хляба

В момента най-големият проблем на българските граждани не е зеленият сертификат, а високите цени на тока, на газта, на горивата, на хляба, както и растящите цени на всички други стоки и услуги. Това каза председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„Друг голям проблем е, че България се намира в демографска катастрофа и ако не се предприемат незабавно мерки, рискуваме българската нация да изчезне. Има и редица други проблеми и кризи, които сегашното правителство не само не може да реши, но и задълбочава. И тъй като партия МИР винаги е давала решения, решихме да организираме Национална кръгла маса на тема „Алтернативни политики и решения“. На кръглата маса ще поканим работодателските, браншовите и синдикалните организации, както и всички други заинтересовани страни, за да обсъдим и заедно да дадем решения на всички основни проблеми и кризи, както и да очертаем основните приоритети на страната, около които да се търси национално съгласие и обединение“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той допълни, че кръглата маса ще бъде направена на 22-ри март или точно в деня, когато се навършват 100 дни от управлението на четворната коалиция.

„В момента виждаме, че правителството работи на принципа проба-грешка, така, както работеше и правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов. Няма ясна визия, стратегия, приоритети и конкретен план за излизане от здравната, икономическата, социалната и демографската криза. В тази трудна за България, българския народ и бизнеса ситуация е необходимо да се обединят усилия и да се очертаят ясно националните приоритети, политики и решения, които ще преведат успешно страната през всички кризи и опасности“, заяви още Симеон Славчев.

Според него основните проблеми са неработещата икономика, демографската криза, както и справянето с икономическата, финансовата и социалната криза. Славчев се противопостави и на факта, че българското общество умишлено за пореден път се разделя на ваксинирани и неваксинирани, както и на такива със и без зелен сертификат.

„Ваксинирането е личен избор на всеки един, но вече за всички, в това число и на лекари и учени, е ясно, че нито ваксината, нито сертификатът спират и предпазват от заразяване и разпространяване на Ковид. Тогава за какво спорим, за какво се караме и делим. Крайно време е да се обединим около няколко национални цели и приоритета. Именно затова партия МИР организира тази Национална кръгла маса, по време на която ще се търси национален, политически и обществен консенсус по ключовите проблеми на страната, които трябва да бъдат приоритизирани и незабавно да се предприемат действия за тяхното решаване“, беше категоричен лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че ако трябва да се протестира за нещо, то е за високите цени на тока, на газта, на горивата, на хляба, както и растящите цени на всички други стоки и услуги.

„Целта на Националната кръгла маса е заедно да дадем и да се обединим около решенията, политиките и приоритети и да предложим на правителството да предприеме незабавни действия по тяхното прилагане. Ако и след това няма чуваемост и правителството не влезе в час и не предприеме реални действия, тогава ние ще предприемем и национални протестни действия. България няма повече никакво време за губене и не можем да позволим на никой повече да се учи или упражнява на гърба на българските граждани“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той за пореден път призовава българското общество да се обедини, защото историята е доказала, че само когато българският народ е единен, само тогава успява да постигне всяка своя национална цел и кауза.


Последно от нашият блог

Партия МИР: Искането за квота за българска музика е справедливо и необходимо

Искането за квота за излъчване на българска музика е справедливо и необходимо, защото музиката още от най-ранно детство има силата да въздейства и формира бъдещото развитие на индивида, както и неговия морал и поведение в обществото. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

ПП МИР: Излизането от демографската криза да бъде новата ни национална цел

„В последните месеци българите спорят и се мразят помежду си заради чужди грешки и каузи. За да се обединим около наша, българска кауза, ни трябва единство“, смята лидерът на МИР Симеон Славчев

Партия МИР организира кръгла маса за демографската криза в България

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) организира кръгла маса на тема "Демографията - ключ към бъдещето на България".