3/17/2023

Емил Димитров-син, партия МИР: Образованието и културата ще възродят България

"МИР е единствената партия, която има ясна програма с пет конкретни приоритета, които ще изведат България от сегашната икономическа, социална, морална и духовна криза и ще превърнат страната в силна социална и индустриална държава с работеща икономика. Един от основните ми приоритети като кандидат за народен представител е България да заеме полагащото и се водещо място в културната дипломация и в най-желана и посещавана дестинация за културен туризъм“, това заяви Емил Димитров-син.

Синът на известния и обичан български певец, музикант и композитор Емил Димитров е водач на листата на партия МИР в родния град на баща си - Плевен. Той е един от учредителите на партия МИР, зам.-председател на партията, културен деец и общественик.

“Предпочетох да се кандидатирам за народен представител от партия МИР в Плевен, първо защото това е родния град на баща ми и половината ми кръв е от там и второ, защото Плевен винаги е бил с голямо стратегическо значение за България, но за огромно съжаление в последните години е неглижиран. Нешо повече - Плевен има всички географски, исторически и културни дадености, за да бъде се превърне в икономически и земеделски център, с изградена инфраструктура и добра транспортна и логистична достъпност, както и с осигурена защита на природното и културно-историческото наследство. Всичко това ще доведе до повишаване на доходите на хората, както и до подобряване на стандарта и качеството на живот в цялата Плевенска област и това е моята основна цел и мисия”, каза още Емил Димитров-син.

Според него човек не може да бъде безучастен към случващото се в България и за това той е влязъл в политиката, за да може с личен пример да допринесе за промяната в родината.

„За нас в партия МИР всяка една политика трябва да се прави въз основа на експертизата. За това при нас тя стои на първо място, а след нея са политиките и политиците, които да реализират съответните експертни решения. Не случайно залагаме на качествено и достъпно образование, както и на социално-пазарното стопанство, което ще направи икономиката ни ефективна и работеща и развие истинска средна класа в България. За нас водещо остава връщането на морала и етиката в отношенията, както между хората и обществото като цяло, така и в работата на институциите. Партия МИР поставя пред скоби образованието и културата, които трябва да са приоритет на всяко българско управление, защото именно те ще възродят България“, заяви още Емил Димитров-син.

Той подчерта, че е крайно време българите да спрем да вярваме в мисии, а да се обединим и с общи усилия да върнем морала, традиционните български ценности и култура.

„Всички сме забравили защо е възникнало обществото едно време - индивидите да се подпомагат един друг, обществото е в полза на всички, а навлизайки в последните години в едни неолиберални взаимоотношения, където Аз-ът и печалбата са на първо място, много малко хора достигат във времето осъзнаването, че за да си добре трябва всички да сме добре. Това е разковничето и в песента „Ако си дал“ - да дадеш частица от себе си, т.е. да дадеш на обществото част от себе си. Именно това е нещото, което правим в партия МИР. Тя е различна от всички останали партии в България, защото ние не търсим конфронтацията с останалите партии, а даваме решението на всеки един от проблемите. Само така “никой не може да ти отнеме любовта на хората”, въпреки, че се наблюдава една забрава - забравя се родът и националното“, каза още Емил Димитров-син.

Той призова българските граждани да подкрепят партия МИР с номер 16 на предстоящите избори, защото тя налага различен модел на правене на политика с морал, експертност и диалог.

Последно от нашият блог