3/11/2022

Министърът на транспорта незабавно да подаде оставка

Министърът на транспорта Николай Събев незабавно да подаде оставка. Това настояват от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) по повод публични заплахи на транспортния министър към хора, работещи в БДЖ.

„Транспортният министър не само че не се справя със своята работа, но и вместо да решава проблемите в сферата на транспорта, той ги задълбочава. Николай Събев се държи не като министър на транспорта, а като шеф и собственик на частната си фирма. Нещо повече – днес той си позволи в социалните мрежи да заплашва хора, които работят в системата на БДЖ, които изразиха несъгласие с неговите действия. Този факт сам по себе си е скандален и затова партия МИР настоява Николай Събев незабавно да подаде оставка“, това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР информират, че министърът на транспорта е отправил публични заплахи във Фейсбук групата „В защита на професионалистите от НКЖИ и БДЖ“, където под пост, в който се казва, че лицето на новата власт в транспорта започва да се разкрива и то не изглежда по-добре от това на старата, Събев е отправил заплахи към автора на публикацията.

„Лицето на новата власт не само в транспорта, но и във всяка друга сфера, започва да се разкрива и то не изглежда по-добре от това на старата, напротив. Да вдигаш цените на товарните превози в момент на криза за нас означава антипазарен подход, който ще доведе до загуба на пазарен дял на БДЖ и на железопътния транспорт като цяло. Това ли иска министърът на транспорта – да унищожи железопътния транспорт в България. Вместо да взема добър пример и да прилага добри практики от Германия и Австрия, които компенсираха железницата, за да може да се прехвърлят товари от автомобилния на железопътния транспорт, министър Събев работи в обратна посока. Това е напълно недопустимо и той веднага трябва да напусне министерството на транспорта“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР настояват да се предприеме цялостна стратегия и оздравителен план на железопътния транспорт в България.

„Вече за всички в железопътния транспорт е ясно, че ако Събев остане министър на транспорта той ще погребе напълно и завинаги българската железница. Всичко това работи срещу обществения и националния интерес на България и обслужва определени форми и монополисти, които паразитират на гърба на транспортната система на страната. На всичко това трябва да бъде сложен край и призовавам всички професионални, браншови, синдикални, граждански и неправителствени организации да се противопоставят на унищожаването на железопътния транспорт в България“, беше категоричен Симеон Славчев.

Той подчерта, че ако министърът на транспорта не подаде оставка веднага, партия МИР заедно граждански и неправителствени организации ще организират масов протест пред Министерството на транспорта. Славчев призова да се спре подмяната в България, която е била добре пакетирана като промяна.

Последно от нашият блог