11/19/2021

Партия МИР: България е суверенна държава, но не застрашавайте гражданския и етническия мир в страната

България е суверенна държава и никой няма право да се намесва в нашите вътрешни работи, но не застрашавайте гражданския и етническия мир в страната. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка със създалата се ситуация и обвиненията за намеса на Турция в изборите у нас. 

Смятаме, че в този труден за България и целия български народ момент, когато страната се намира в здравна, социална, икономическа, политическа и морална криза е недопустимо поставянето под риск на гражданския и етническия мир в България.

„Сега е момента, в който българските трябва да се обединим и да спрем да се карате и делите на ваксъри и антиваксъри, на сини и червени, на християни и мюсюлмани и на всякакви други. Историята е доказала, че само когато е единен българския народ успява да постигне всяка своя национална цел и кауза“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Партия МИР призовава всички български граждани, както и всички отговорни политици да не се заиграват с етническия мир в страната и да не насаждат омраза.

„Партия МИР предупреди, че нарушаването на Конституцията и законите на страната и тяхното толериране ще ни доведат лавина от проблеми, което за огромно съжаление стана. Решението е едно – всички да спазват законите и Конституцията на България, да има един аршин за всички без изключение и заедно като общество да се противопоставим на всеки опит за насаждане на омраза, разделение и разрушаване на гражданския и етническия мир в България“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР заяви, че ако се докаже намеса на чужда държава в изборния процес има законови и дипломатични начини това да се предотврати, и търси отговорност. Но и припомниха, че в България има приет изборен кодекс, които определя кои българи и къде по света имат право да гласуват.

„Ако някой трябва да протестира срещу нещо и някой е срещу една група от политици и политически партии, които приеха Изборния кодекс така, че той вместо да решава проблеми, ги създава. За това не са ни виновни чужди граждани или държави, а собствените ни български политици. Излезте и протестирайте срещу тези, които приеха по този Изборния кодекс и отвориха тези възможности за манипулации и подмяна на вота на българските граждани“, заяви Симеон Славчев.


Последно от нашият блог