9/6/2023

Партия МИР и Гражданско Обединение „Бургазлии“ издигнаха проф. Радостин Долчинков за кмет на Бургас

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) и Гражданско Обединение „Бургазлии“ издигнаха проф. д-р инж. Радостин Долчинков за кмет на Бургас. Той е административен директор на Бургаския свободен университет, декан е на Центъра по информатика и технически науки и един от най-уважаваните бургазлии. Учредител е на Гражданско Обединение „Бургазлии“.

„Проф. Долчинков е пример за експерт и професионалист, който е готов да поеме отговорност и да работи за развитието на Бургас и превръщането му в най-доброто място за работа, учене и живеене. Той е пример и за това как могат да бъдат съчетани професионалния опит, експертността и политиката. Партия МИР е доказала, че залага на доказани експерти, професионалисти и граждански активисти и не случайно се превърнахме в платформата, чрез която те да влязат в политиката. Ние сме формацията, която се обяви за запазване на традиционните християнски и семейни ценности, за консервативното развитие на обществото, в което морала, инициативността, експертността и родолюбието са основополагащи. Тези наши принципи са нашата мотивация да работим за развитието на обществото и на всяка българска община. Това е нашето разбиране и за правене на политика“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР работи с широка мрежа от граждански и неправителствени организации и в Бургас на местните избори ще участват заедно с Гражданско Обединение „Бургазлии“.

„Като председател на партия МИР бях провокиран, в добрия смисъл на думата от посланието на председателя на Гражданско Обединение „Бургазлии“ Иван Ненков. В последното си интервю той отправи апел да се появят партии, които да преглътнат строго партийния си интерес и да дадат политическа и техническа възможност гражданите и гражданското общество да влезе пряко и реално в политиката. Разпознавам Иван Ненков и целия екип на Гражданско Обединение „Бургазлии“ като морални, сърцати, родолюбиви, инициативни и разумни бургазлии, които имат професионалния и експертния потенциал да решат проблемите на Бургас и да принесат за неговото развитие. Гражданско Обединение „Бургазлии“ обединяват експертния потенциал на Бургас и именно за това партия МИР им предоставя своята платформата, за да могат да се явят на предстоящите местни избори в Бургас. Време е в политиката да влязат гражданите, експертите и професионалистите като проф. Радостин Долчинков, Иван Ненков и целия екип на Гражданско Обединение „Бургазлии“. Само така ще можем да обединим гражданската енергия и експертния потенциал на бургазлии, защото Бургас го заслужава, а бургазлии вече имат избор“, каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е дала възможност на Гражданско Обединение „Бургазлии“ сами да изберат и да подредят кандидатите за общински съветници, като тя изцяло ще бъде гражданска и в нея няма да има партийци.

Визитка на проф. д-р инж. Радостин Долчинков:

Роден в Бургас през 1959 г. Завършва Висшето техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе със специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“, а впоследствие и маркетинг в Бургаския свободен университет. От 1985 г. е научен сътрудник в катедра ТММ при ВТУ „Ангел Кънчев“. През 2001 г. получава докторската си степен по Теория на механизмите, машините и автоматичните линии. Става доцент през 2003 г., а професор – през 2015 г.

От 2011 г.. досега е Административен директор на Бургаския свободен университет, а от 2014 г. – Декан на Центъра по информатика и технически науки. Член е и на академичния съвет на БСУ. Има над 200 публикации, статии, студия и монографии в България и чужбина, както и над 100 цитирания. Автор е на 15 книги в областта на инженерните науки.

Той е кандидатът за кмет на община Бургас, издигнат от партия МИР и Гражданско Обединение „Бургазлии“.

Последно от нашият блог