6/21/2022

Партия МИР избра ново ръководство и пое курс към предсрочни избори

Партия МИР избра ново ръководство и пое курс към предсрочни избори


Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) избра ново ръководство и пое курс към обединение на всички здравомислещи сили и провеждане на предсрочни парламентарни избори. 

По време на провелия се извънреден Конгрес на партия МИР беше избрано ново ръководство. В 65 членния състав на Националния съвет на партията влизат общественици, интелектуалци, учени, лекари, учители, инженери, адвокати, финансисти, икономисти, дипломати, експерти по национална сигурност, отбрана и управление при кризи, преподаватели във висшите учебни заведения, културни дейци, представители на малкия и среден бизнес, много млади хора, експерти и доказани професионалисти. 

Беше избран и нов състав на Национален изпълнителен съвет, който оперативно ще ръководи дейността на МИР. В него влизат:

Симеон Славчев – председател на партия МИР

Емил Димитров-син – зам.-председател (коалиционна политика)

Георги Славчев – зам.-председател (говорител, дигитален маркетинг и социални мрежи)

Атанас Атанасов – организационен секретар

Ивайло Манджуков – международен секретар и връзка в българите в чужбина

Асен Станоев – транспорт, инфраструктура и логистика

Димитър Илиев – местно самоуправление

Д-р Ирена Парунева – връзки с граждански и неправителствени организации, здравеопазване и социална политика

Красимир Жейнов – връзки с браншови, работодателски и синдикални организации 

Петьо Костадинов – демографска и младежка политика, спорт

Пламен Стоянов – управление при кризи

Проф. д-р. инж. Радостин Долчинков – образование и връзка с научни общности

Христо Ямболиев – национална сигурност и отбрана

Венцислав Иванов – външна политика и дипломация

Димитър Митков – връзка с военно-патриотични организации


Делегатите на Извънредния конгрес на партия МИР излязоха с декларация, в която се казва:


България днес е изправена пред исторически избор така, както беше преди повече от тридесет и две години. Изборът днес обаче не е между демокрацията и автокрацията или между социализма и капитализма. Изборът днес е в името на бъдещото развитие на отечеството, за прогреса срещу деградацията, за победата на доброто над злото, за утвърждаването на морала, справедливостта и свободата.

Трагикомедията, на която сме свидетели в България през последните дни и месеци, красноречиво показва, че самоопределилите се за управляващи и елит на нацията нямат нито интелигентност, нито знания, морал, честност и почтеност, нито желание да търсят и намират стратегически решения срещу катастрофалните за страната последици от всички кризи. Българското обществото напълно безрезултатно очаква от тях поне да покажат и положат усилия за  минимизиране тежките последици за семействата с непълнолетни деца, за младежите и безработните, за хората в неравностойно положение, за заетите в малкия и средния бизнес. 

Управляващата днес коалиция, в която има и социалисти, по подобие  всички правителства от годините на 32-годишния пазарен преход забрави за принципа на справедливостта като крайгълен камък в дейността на всяко управление, изразяващо се в постоянната и резултатна грижа на държавата за хората и ние трябва ясно и категорично да им припомним за вечния ангажимент на всяка власт към своя народ! 

Трябва ясно и категорично да кажем, че правителството на Кирил Петков извърши национално предателство, вземайки решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. С това решение на Народното събрание България на практика зае страна във военния конфликт, което е в разрез с националния интерес на страната и волята на мнозинството от българските граждани и за това тяхно решение трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност.

Днес мнозинството от българските граждани разбират, че настоящото правителство е най-вредното и некомпетентно в най-новата ни история, което ежедневно задълбочава всеки проблем и всяка една криза. То дойде на власт като излъга голяма част от българските граждани, обещавайки им, че ще се бори с корупционния и грабителски модел на ГЕРБ, но много бързо се превърнаха в точно тяхно копие. Всеки българин ежедневно и по собствения си джоб вижда ефекта от това пагубно за България управление – огромна инфлация, неспиращо покачване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други стоки и услуги. Голяма част от българските граждани вече едва свързват двата края, а малкият и средният бизнес, които са гръбнакът на българската икономика, ежедневно и без никаква помощ се борят да оцелеят. Всичко това, ние от партия МИР, определяме само по един начин – потъпкване на принципите, морала и основните права на българските граждани и тотална деградация. И за нас изходът е само един – незабавна оставка на правителството на Кирил Петков и провеждане на предсрочни парламентарни избори.

На България ѝ е нужна истинска промяна, а не поредната подмяна. Най-добрият инструмент за промяна е мислещите българи, експертите и професионалистите с богат практически опит да се обединят и с реални действия, не с празни думи, популизъм и PR да спечелят доверието на българските граждани. Именно това е целта на партия МИР – да убедим всички загрижени за бъдещето на родината българи да спрат да гласуват против някой политик или партия, а да гласуват ЗА реализацията на нов модел на развитие на българското общество и държавата. Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е всички ние да изберем и да застанем на страната на доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността. Време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. 

За постигането на тази цел партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза.

Първо – обединяване на знанията, опита и инициативността на българско общество за бързо и прагматично постигане на работеща и ефективна икономика чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство;

Второ – излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината чрез повишаване благосъстоянието на българския народ и грижата на държавата за младите семейства и децата;

Трето – постигане на бърз икономически ефект и повишаване стандарта на живот на българите чрез оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката;

Четвърто – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство;

Пето – балансирана и компетентна външна политика, която да гарантира мирното и суверенно бъдеще на България, защита на националния ни интерес и издигане престижа на страната и българските граждани по света. 

Ние, делегатите на Извънредния конгрес на партия МИР се обръщаме към всички честни, мислещи и смели българи заедно да поведем битка в рамките на действащите закони за по-добро бъдеще на Отечеството. Единственият шанс на България в тези трудни време е обединение на всички  здравомислещи сили. Наш общ дълг е да гарантираме бъдещето на нашите деца в Родината и да се противопоставям на всеки, който не защитава българския национален интерес, а защитава и служи на чужди интереси и каузи.

Наш общ синовен дълг пред Род и Родина е да се обединим и "да изгоним търговците от храма", но не на думи, а с дела и в името на доброто и просперитета на българския народ.

На работа, скъпи българи и родолюбци и нито крачка назад, защото зад нас е България!

Последно от нашият блог

ПП МИР: България не трябва да допуска безпринципни и опасни за българския суверенитет отклонения по позицията ни за Северна Македония

Във връзка с обсъжданото от Народното събрание на Република България т.нар. френско предложение за деблокиране на преговорите за членство в Европейския съюз на Република Северна Македония, Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изразява следната 

Извънреден конгрес на партия МИР (видео)

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изнесе политически доклад пред делегатите на Извънредния Конгрес на партията, който се проведе на 19-ти юни 2022 г. в гр. София. В своя доклад лидерът на партия МИР набеляза основните приоритети, които партията предлага на българското общество за излизане от икономическата, демографската, социална и моралната криза, в която се намира в момента България.

Симеон Славчев: Купуването и продаването на депутати е престъпление, неморално и неетично

Правителството на Кирил Петков и безпринципната им коалиция превърнаха Народното събрание в тържище, събориха устоите на държавността, излъгаха българите и извършиха най-голямата подмяна в последните 32 години.Те продължиха корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и ежедневно взимат огромни заеми и заробват родината и децата ни…