5/4/2022

Партия МИР прави жива верига около Народното събрание

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) организира днес 4-ти май в 12 часа граждански протест за мир и срещу въвличането на България във войната. От партия МИР са категорични, че няма и не може да има нито един убедителен аргумент, че ще се постигне мир чрез доставяне оръжие. Напротив, според тях това е път към нови жертви, ново ожесточение и продължаваме на войната. 

„МИР се постига с разум, диалог и само и единствено с МИРни средства. МИР не може да се постигне чрез доставяне на оръжие, а доставянето на оръжие на Украйна означава въвличане на България във войната, което е равно на национално предателство“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че докато мнозинството народни представители са готови да гласуват "За" предоставянето на военна помощ за Украйна, то българското общество е с противоположна нагласа и не желае България да бъде въвличана във войната.

"При такова очевидно несъответствие, при това - по такъв важен въпрос, който касае здравето, сигурността и бъдещето на нас и децата ни в родината, то българския народ трябва да се произнесе, дали да се предоставя военна помощ на Украйна“, категоричен е Славчев.

Политическа партия МИР настоява решението, дали България да предостави военна помощ на Украйна да бъде взето след провеждането на национален референдум по темата. „Не Народното събрание, а българският народ трябва да реши дали България да предостави военна помощ на Украйна.", категорични са от партия МИР.

"Няма да позволим българският парламент да въвлече страната ни в тази пагубна за всички ни война. МИРът е национална кауза. МИРът е висша ценност, която всички българи трябва да отстояват. Именно за това партия МИР призовава всички българи, които са за МИР и които са против България да предоставя военна помощ на Украйна да дойдат на 4-ти май точно в 12 часа пред сградата на Народното събрание и да изразят своето мнение“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР призовават българите да направят жива верига около сградата на Народното събрание, когато днес в 15 часа ще се гласува решението за предоставяне на военна помощ на Украйна.

От партия МИР се обявиха също така и срещу поругаването на паметници в България и предлагат то да бъде криминализирано. 

„Паметник означава памет и всеки един от нас трябва да почита и да уважава паметта на тези, за които напомня изграденият паметник. Умишленото насаждане на омраза сред българското общество е основната причина българите да сме винаги разделени и да не можем да намерим обща кауза и допирните точки помежду ни. Крайно време е да спрем да се мразим и обиждаме за чужди грешки и каузи“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР призовават всички българи днес в 17 часа да направят жива верига и около Паметника на Съветската армия в София и така да не позволят той за пореден път да бъде поруган. От партия МИР призоват всички българи да носят със себе си и веят само българското знаме.

Последно от нашият блог