6/20/2022

Политически доклад на председателят на ПП МИР

ПОЛИТИЧЕСКИ ДОКЛАД

НА

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРТИЯ МИР,

изнесен пред делегатите на Извънредния конгрес на

19.06.2022 г.

Уважаеми делегати, 

Скъпи приятели, МИРяни и съратници, 

Уважаеми гости на Конгреса на партия МИР,

Извънредният конгрес на партия МИР се провежда в едни от най-трудните и тежки времена за България от началото на прехода. И тази оценка не е само заради последиците от ковид кризата, не е само заради войната, която се води в Украйна, не е само заради рекордната инфлация, икономическата и финансовата криза, тази оценка е най-вече заради управленската и моралната криза, която сполетя родината ни особено през последните шест месеца. Изминалата 2021 г. беше сериозно изпитание за партия МИР, тъй се наложи само в рамките на девет месеца да се явим на три парламентарни избори. Партия МИР се яви самостоятелно и на трите избори, въпреки че имаше както вътре в самата партия, така и извън нея сериозна дискусия и гласове да се явим на изборите в коалиция с други партии. И въпреки че не успяхме да станем парламентарно представена партия, каквато е целта на всяка една политическа партия, ние се превърнахме в най-активната извънпарламентарна партия. В тези три поредни избори партия МИР доказа, че е партия на морала, на експертите и професионалистите. Нито за секунда не си позволихме да се изкушим да се впуснем в популизъм или да пренебрегнем нашите принципи, морал и ценности, само и само да влезем в Народно събрание. Защото за нас от политическа партия МИР властта не е самоцел, тя е средство за решаването на реалните проблеми на българските граждани и на всяка една сфера от обществения и икономическия живот на страната.

За огромно съжаление трябва ясно да кажем, че през последната една година политиките, приоритетите, експертността и морала бяха заменени с популизъм, PR и лъскава опаковка без никакво съдържание. Всички българи, които протестирахме през лятото на 2020 г. срещу мутренското управление на ГЕРБ и Бойко Борисов, си мислехме, че по-лошо от него не може да има, но правителството на Кирил Петков и четворната коалиция ни опроверга. Днес не само ние от партия МИР, но и голяма част от българските граждани можем да кажем, че правителството на Кирил Петков е най-пагубното и некомпетентно в най-новата ни история. Това правителство беше създадено чрез погазването и нарушаването Конституцията на България. „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и Демократична България съставиха безпринципната коалиция, която няма нито ясна програма, нито ясни приоритети, нито визия как да се решат проблемите на българските граждани и как България да излезе от социалната, икономическата, здравната и моралната криза. Правителството на Кирил Петков доказа, че служи не на българския народ, а на чужди интереси и държави и застрашава националната и енергийната сигурност на България, здравето и бъдещето на българските граждани. Трябва ясно и категорично да кажем, че правителството на Кирил Петков извърши национално предателство, вземайки решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. С това решение на Народното събрание България на практика зае страна във военния конфликт, което е в разрез с националния интерес на страната и трябва да бъде потърсена наказателна отговорност на всички, които гласуваха това решение. То беше взето въпреки волята на мнозинството от българските граждани България да запази неутралитет и да не заема страна във военния конфликт (по социологички проучвания над 70 % от българските граждани бяха срещу даване на военно-техническа помощ за Украйна и запазване на неутралитет). 

Правителството на Кирил Петков дойде на власт като излъга голяма част от българските граждани като им обеща, че се бори срещу корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и Бойко Борисов. Нищо подобно не се случи, напротив – Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и цялата им безпринципна коалиция продължиха модела на ГЕРБ с пълна сила. Всички те дойдоха на власт с обещанието за промяна, а извършиха най-голямата подмяна за последните 32 години в България. Само за 6 месеца на власт те надминаха по наглост, цинизъм, кражби и корупция управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ, което доведе българското общество до морална криза и упадък на ценности и принципи. След оттеглянето на ИТН от правителството, Кирил Петков, Корнелия Нинова и Атанас Атанасов плашат българите с хаос, ако сега се проведат предсрочни парламентарни избори. Но именно те самите създадоха най-големия и безпрецедентен хаос в България за последните 32 години. Всеки българин ежедневно и по собствения си джоб вижда ефекта от това пагубна за България управление – огромна инфлация, неспиращо покачване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други стоки и услуги. Голяма част от българските граждани вече едва свързват двата края, а малкият и средният бизнес, който е гръбнакът на българската икономика, ежедневно и без никаква помощ се бори да оцелее. Всичко това може да се определи само по един начин – тотален и умишлен геноцид над българския народ и изходът е само един – незабавна оставка на правителството на Кирил Петков и провеждане на предсрочни парламентарни избори. 

Случващото се в България през последните 32 години доказа, че така нареченият политически елит няма качества, морал, чест, елементарно чувство за справедливост, желание и политическа воля да се решават проблемите на българските граждани и България да бъде нормална европейска и развиваща се държава. През тези 32 години надеждите на българските граждани останаха излъгани и всички си задаваме въпроса – а сега накъде? Според нас от партия МИР най-важното нещо сега е българските граждани да бъдем единни и всички заедно да се противопоставим на олигархията в лицето на цялата така наречена политическа класа, която 32 години съсипва и ограбва нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.

Крайно време е българите да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е да изберем и да застанем на страната на доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността. Именно това е и мисията на партия МИР – да обедини всички морални, инициативни и родолюбиви българи и да създаде реалната алтернатива в обществено-политически живот на България.

На България ѝ е нужна истинска промяна, но как да стане тя? Кой и как би могъл да извърши тази така жадувана промяна?

Естествено, само народът може да извърши тази промяна с помощта и лидерството на честни, морални, инициативни и доказано родолюбиви българи, които са приели за своя кауза и съдба просперитета на Родината и благополучието на българския народ. Най-добрият инструмент за промяна е мислещите българи, експертите и професионалистите с богат практически опит да се обединят и с реални действия, не с празни думи, популизъм и PR да спечелят доверието на българските граждани. Целта на партия МИР е да убедим всички загрижени за бъдещето на Родината ни българи да спрат да гласуват против някой политик или партия, а да гласуват ЗА реализацията на Нов модел на развитие на българското общество и държавата. Безспорно едно от най-важните неща, които трябва днес да се случат в България е в страната да се промени духовната атмосфера, да има състрадание, дружелюбие, а отношенията между хората и между държавата и хората да се основават на правилата, произтичащи от православната етика, като всеки гражданин проявява добросъвестност.

Партия МИР вече е част от политическата система на страната и нашите цели, политики и приоритети са ясни. Само за три години от своето учредяване партия МИР доказа, че в политика може и има морал, принципност, последователност, експертност и висок и доказан професионализъм. Сега ни предстои най-важното – да убедим българското общество, нашите симпатизанти и съратници с какви нови идеи, подходи и решения ще постигнем нашите благородни и безкористни цели за възстановяването, развитието и възхода на България в средносрочен план.

Партия МИР предлага концепция за нов модел на развитие на българското общество, в което основното е намирането на решение за едновременното действие на двата най-важни и определящи принципа във всяко човешко общество – принципа на справедливостта и принципа на свободата на личността. 

В последните сто години социалистическата и либерална версии на идеологията на материализма бяха приложени на практика в много държави по света. Тези две идеологии бяха единни и солидарни по въпроса за общата ориентация в развитието на обществото и бяха  насочени към постигането на все по-сложни и съвършени крайни резултати. Но те се разминаваха генерално по отношение на главния субект на развитие, което неминуемо водеше до пълно несъответствие в йерархията на главните ценности в обществото  – свободата и справедливостта. Комунистите считаха, че главният субект на еволюцията е обществото и за хората, обединени в едно общество, най-важно е законите в това общество да се справедливи и гражданите помежду си да се равнопоставени напълно и във всичко. И тъй като човек в своя живот непрекъснато се приспособява към променящите се изисквания на развиващото се общество, то свободата му е нужна само за да намери своето най-добро и желано място  в планомерно еволюиращото общество.

Либералите са привърженици на противоположната гледна точка – те са убедени, че главният субект на еволюцията е човекът, а не обществото, което е такова, каквото си го направят самите хора чрез инициативите, за да обслужва собственото им развитие. Ето защо на човека в либералното общество му е нужна най-вече свобода и в много по-малка степен справедливост. И либералът е готов винаги да жертва справедливостта заради свободата, защото той знае, че за да стане богат и да може да управлява волята на хората, едновременно с това някой трябва да е беден и да е готов да бъде роб. Това е причината повече от два века либерализмът и комунизмът да са в непрекъсната вражда помежду си.

В условията на индустриалното обществото и при неограничените възможности на свободния  пазар либералният материализъм, овладял механизмите и върховите постижения на научно-технически прогрес, се оказа победител във „войната“ с комунизма. Но това се оказа „пирова победа“,  защото днес след повече от десет години глобална криза става ясно, че развитието на света не само се забавя, но то върви по пътя на деградацията, което означава, че ресурсът е изчерпан и материализмът като философия вече не е адекватен на достигнатото от обществото ново ниво на развитие. 

Така, че изграждането в България на общество, в което едновременно да бъдат защитени и реално гарантирани чрез нова идеология и правото на справедливост, но и правото на свободата на личността е основното, което отличава партия МИР от останалите политически субекти в страната.

Друг основен стълб, на който е стъпила идейната платформа на партия МИР е изискването постепенно  и повсеместно в правната рамка на обществото да се внедряват правни норми, базиращи се на правилата на православната етика, в регулирането на  отношенията между хората и между държавата и нейните граждани, като следствие от преобладаващото възприемане от обществото  на идеята за божественото начало в раждането и развитието на нашата вселена.

Задачата, която си поставя партия МИР, е да направим така, че личният морал на българския гражданин от най-ранна възраст през целия му живот да го води към родолюбие, честност, състрадание и грижа за по-слабия и по-възрастен, към постигане на високи съзидателни лични постижения и дейност за благото на народа и  българската държава. Един малък народ не може да постигне и най-малките положителни резултати в развитието си ако не е единен. Едно гражданско общество не може да бъде „инкубатор“ на стойностна наука, не може да гради ефективна икономика и да постига високо качество на живот, ако не е съборно и неговите членове не мислят най-напред за „общото“, а след това за „личното“. Една нация не може да бъде съзидателна и водеща в човешката цивилизация, ако не се грижи за своите таланти, ако не отстоява истината, вярата и езика си, ако не възпитава високи нравствени добродетели у младото и подрастващо поколение.

Това се постига едва тогава, когато мислещите граждани, обединили своя интелект, са достигнали до общи виждания за принципните особености в еволюцията  на мирозданието. Или, с други думи казано, когато болшинството от хората гледат на света по приблизително един и същи  начин, и изповядват, и се придържат към еднакви правила в индивидуалната си дейност, а всяка колективна форма на интелект, каквато по същество е политическата партия, се ръководи  от общите задачи и следва общата ориентация за съзидателна дейност. В резултат членовете на партията действат съвместно – в едно направление и заедно изменят обкръжаващият ги свят, следвайки избраното направление. За достигане на тази висша форма на колективния, действащ еднопосочно, интелект са необходими правила, които да произтичат и да съвместяват движението на обществото в едно русло. Етичните правила и норми, които партия МИР прие и които са задължителни за всички наши членове и симпатизанти, също ни отличават съществено от останалите политически партии, защото освен всичко друго, с тях ние даваме и личен пример

Идейната платформа на партия МИР е аргументирана и с логична представа за „Образа на бъдещето“ на човешката цивилизация, а следователно и за образа на бъдещото на българското общество. Един от основните приоритети на партия МИР е да покаже какъв е образът на бъдещето и как България трябва да се развива в следващите десет, двадесет, тридесет години. 

„Образът на бъдещето“ на партия МИР за България е семейство между мъж и жена с минимум три деца. Това означава, че българската икономика е станала работеща и ефективна, че имаме гарантирано достъпно и качествено здравеопазване и образование за всички български граждани, както и че сме решили демографската криза и сме върнали българите зад граница в родината. Всъщност образът на бъдещето е това, което трябва да прави държавното управление и партия МИР има експертния потенциал, волята и желанието да го реализира.

Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно затова партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще направят българския народ проспериращ и щастлив. 

Петте приоритета, около които партия МИР предлага обединение и национален консенсус, са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. На четвърто място – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Балансирана външна политика е петият национален приоритет, който партия МИР предлага. Петте приоритета са разписани в Програмата за възстановяването и устойчивото развитие на България на партия МИР и няма да се спирам подробно на тях сега. Ще подчертая само, че точка първа в дневния ред на политиците и всяко българско правителство трябва да бъде как българската икономика да стане работеща и ефективна, защото без икономика не може да се прави нито социална политика, нито може да има качествено и достъпно за всички български граждани здравеопазване и образование. Именно затова партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане икономическа основа на българското общество с регулираща макроикономическа роля на държавата. Това е доказан немски модел, който изкара Германия от икономическата криза след краха й след Втората световна война и я направи една от най-силните социални и индустриални държави в света. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели, както и устойчивото икономическо развитие, стабилните пари, свободното икономическо състояние. Този модел ще изгради в България истинска средна класа и ще я превърне в силна социална и индустриална държава.

Политическа партия МИР като млад политически субект в най-новата история на България може и трябва да си поставя високи цели. Най-важната е да се прави всичко възможно, изхождайки от реалностите на днешния ден да се подобрява жизнения стандарт на българина така, че хората които имигрират от страната по икономически причина да стават все по-малко в сравнение с хората, които се завръщат обратно в родината. Успоредно с добре платената и удовлетворяваща хората работа трябва да се работи за запазване на духовното богатство и българските традиции, за да можем да подготвим и възпитаме поколения, които да обичат, пазят и предават българския дух, народна памет, вяра и език на българската нация и държава в годините.

Единение на нацията ще има само тогава, когато всички ние приемем православната етика за свой главен ориентир в отношенията си между хората, между държавата и гражданите, между славянските и православни народи. А тази етика следва да се възпитава и научава още от най-ранни години. Ето защо важен приоритет и конкретна главна задача пред партия МИР е  въвеждането на вероучение в българските учебни заведения, изменение на законодателството в съответствие с изискванията на православната етика, създаване на произведения на изкуството, разказващи на високо професионално и съвременно ниво за устоите на българска вяра и език, за традициите и ценностите на многовековната българска нация. Преди да навлязат самостоятелно в живота с неговите трудности, изпитания и проблеми младите хора трябва да са напълно подготвени за законите и устройството на мирозданието, да имат възможност да се запознаят и приобщят към мирогледа, който най-добре им подхожда, да познават българските традиции, да следват заветите на православните ни отци и да се гордеят с националната ни идентичност. В това отношение партия МИР ще прояви настойчивост и решителност и ще отстояваме православните ценности, вярата, културата и езика ни. Това е основно наше задължение и първо наше обещание пред българския народ.

Основната задача, която партия МИР си поставя, е да мобилизираме и активизираме интелектуалния потенциал на българските граждани както в страната, така и в чужбина, за да можем с общи и задружни усилия да реализираме най-добрия модел за развитие на България. Тази задача е трудна и дълга, но осъществима и благородна. И най-важното, тя е по силите на младото и средно поколение, които вече знаят, че пътят, по който върви днес България, е път за никъде. В днешната тежка обстановка, въоръжени със знания, вяра и ентусиазъм, ние от партия МИР си поставяме реални и осъществими цели, които по еволюционен път ще коригират натрупаните грешки и безобразия в последните над тридесет години. Решително ще настояваме за търсенето и приемане на решения, необходими за възстановяване на здравия, високонравствен обществен климат и ще потърсим наказателна отговорност на виновните за националната катастрофа.

При реализацията на тази задача партия МИР ще търси партньори и съюзници, които изповядват нашите ценности и приемат безкористно да работят за бъдещето на България и нашите деца в нея. Партия МИР подава ръка на всички български граждани, на всички граждански и неправителствени организации и партии и предлагаме да обединим усилията си чрез създаването на мрежа – Федерация „МИР“.

На България ѝ трябва нова национална кауза, около която да се обединят всички българи, и една от основните цели на Федерация „МИР“ ще бъде формирането на новия национален идеал, който да се превърне в новата национална кауза на България.

Друга основна цел и задача, която партия МИР си поставя, е да подготви и да направи широко обществено обсъждане на нов Обществен договор за отношенията между гражданите и държавата и между самите граждани. Новият обществен договор предлагаме да бъде приет чрез Национален референдум и да стане основа за изготвянето на промени в Конституцията на Република България. Основното в новия Обществен договор ще бъде приемането на Етични правила и норми, които напълно да съответстват на историческите традиции, на народопсихологията на българите, както и на нормите на православната етика. Чрез него ще бъдат гарантирани позитивните права на гражданите, както и създаването на възможност те да изпълняват възложените им задължения и отговорности. В новия Обществен договор ще се изведат основните принципи на социално-пазарното стопанство, както и регулиращата роля на държавата за изпълнение на социалните ѝ ангажименти, както и тези на работодателите. В Обществения договор ще се разпишат необходимите регламенти за пълното въвеждане в действие във всички сфери на обществено-икономическия живот на страната на структуроопределящите принципи – „СВОБОДАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА“, с гаранции за тяхното балансирано и едновременно прилагане от всички и навсякъде.

Най-сериозният проблем на България през годините на прехода остава качеството, подготовката, компетентността, ценностната система и, най-вече ефективността на управляващите, измерима с качествени критерии. Именно за това партия МИР предлага в България да бъде въведена система за контрол на качеството на управление в страната като цяло и в отделните сфери и направления, по подобия на Системата за управление на качеството на стоките и услугите ISO 9000. Група млади учени и специалисти разработиха системата GIMS 100 (Government Institutes Management Standards), която по същество представлява първата пълноценна система за стандарти за качество на мениджмънта. За разлика от системата ISO 9000, която решава въпросите на управлението само в интерес на производителите и потребителите, то стандартите по GIMS 100 отчитат комплексно интересите и на обществото.

Партия МИР предлага в Конституцията на България, както и в законовите и подзаконовите актове да се регламентира, че заемането на управленски позиции в държавата се осъществява само по строго определени правила, които задължават партиите, спечелили парламентарни и местни избори да издигат единствено кандидати, преминали през конкурси, провеждани от специалисти в дадената област, организационно членуващи в напълно автономни браншови структури към съответните политически партии. Да се въведе чрез закон Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление – GIMS 100 (Government Institutes Management Standards) по аналогия на системата ISO 9000. Всичко това ще гарантира коренно различен подход при подбора на управленските кадри в страната, които ще бъдат компетентни, експерти и професионалисти и напълно осъзнато и обективно ще носят личната си отговорност за изпълнението на възложените управленски функции.


Уважаеми делегати,  

ние от партия МИР вече три години доказваме с нашите действия, че имаме смелостта да отстояваме и защитаваме националния интерес на България. Партия МИР отказа да даден своята регистрация и да участва на изборите заедно с Кирил Петков и Асен Василев. Нещо повече – още преди последните предсрочни парламентарни избори ние ясно заявихме в българското общество, че така широко прокламираната промяна е доста добре прикрита подмяна. Ние от партия МИР винаги сме и ще продължим да назоваваме нещата с истинските им имена. Тук ще припомня и факта, че партия МИР първа подкрепи президента Румен Радев още в същия ден, в който той заяви намерението си да се кандидатира за втори президентски мандат. Направихме го не за да търсим политически дивиденти така, както го направиха множество партии в това число и Кирил Петков и Асен Василев, направихме го на принципна основа. Защото за нас от партия МИР президентът Румен Радев беше и остава един от моралните стожери в българското общество. За изминалите вече пет години и половина президентът Радев се утвърди като непоколебим борец срещу беззаконието, арогантната антибългарската политика на правителството и в битката му с мафията и корупцията. С високия си морал президентската институция се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояваща върховенството на правото и закона. Със своята принципност президентът Радев беше и остава единствената бариера срещу беззаконието и лобизма, които управляващите от ГЕРБ тогава, а и от четворната коалиция сега налагат в цялата страна. Поради тези причини партия МИР се обръща към президента Румен Радев в този исторически за България момент с призив незабавно да свали доверието си от пагубното за България правителство на Кирил Петков. Призоваваме го да го направи така както го направи и с правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов и както тогава, така отново да вдигне юмрук срещи несправедливостта, наглостта, корупцията, некомпетентността и беззаконието.

Тук е мястото и да благодарим на президента Румен Радев, който заяви безусловната си подкрепа за Националната кауза за провеждане на честни избори в България, която партия МИР повдигна и отстоя до край. Битка, която и сега предстои да водим, тъй като е очевидно, че управляващата сега коалиция ще иска да направи промени в Изборния закон и ще иска да премахне машинното гласуване и върне хартиените бюлетини, търсейки служебна победа на изборите. Това правиха 12 години от ГЕРБ, това искат да направят сега и БСП, ПП и Демократична България и този факт е достатъчно показателен, че всички те са от едната страна на барикадата, а от другата е изстрадалият български народ. Партия МИР ще се противопостави с всички законови сили и средства на поредната готвена подмяна на вота на българските граждани.

Тук е мястото също така да припомним, че партия МИР не спестява критиките си към правителството на Кирил Петков, но успоредно с това даваме решение на всеки един от проблемите в българското общество. През последните две години партия МИР отстоя много каузи, организира и участва във всички справедливи граждански протести, противопостави се срещу въвличането на България във военния конфликт в Украйна, защитихме Паметника на съветската армия от посегателство. С нашите действия доказахме, че може и има политическа партия в България, която да действа принципно, последователно, морално и да защитава интересите на българските граждани.

Единственият шанс на България в тези трудни време е обединение на здравомислещите сили. И една от основните цели на партия МИР е именно тази. От днес партия МИР стартира процеса на обединение на всички, които милеят за родината и искат техните деца и внуци да живеят, да учат, да се развиват и да работят в България. От днес партия МИР стартира обединение на българските граждани, независимо от техните политически възгледи, които смятат, че правителството на Кирил Петков е пагубно за страната и то не може да остане нито ден в управлението на страната. Партия МИР настоява правителството на Кирил Петков незабавно да подаде оставка и в България още през тази есен да се проведат предсрочни парламентарни избори. 

Уважаеми делегати на Извънредния конгрес на партия МИР,

благодаря ви, че сте част от екипа на партия МИР!

Нашата обща мисия е да обединим всички морални, инициативни и родолюбиви българи и заедно да върнем нормалността в страната и да превърнем България в силна индустриална и социална държава, а българския народ в проспериращ и щастлив.

Време е за нов модел на развитие на България и разчитам на всеки един от вас да се включи и участва активно в реализацията му. Убеден съм, че заедно, с общи и задружни усилия и в името на България и нашите деца ще успеем!

Бъдете здрави, благословени и неприМИРими!

Нека бъде МИР!

Бог да пази и да благослови България!


Симеон Славчев, председател на партия МИР

Гр. София, 19.06.2022 г.

Последно от нашият блог

ПП МИР: България не трябва да допуска безпринципни и опасни за българския суверенитет отклонения по позицията ни за Северна Македония

Във връзка с обсъжданото от Народното събрание на Република България т.нар. френско предложение за деблокиране на преговорите за членство в Европейския съюз на Република Северна Македония, Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изразява следната 

Извънреден конгрес на партия МИР (видео)

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изнесе политически доклад пред делегатите на Извънредния Конгрес на партията, който се проведе на 19-ти юни 2022 г. в гр. София. В своя доклад лидерът на партия МИР набеляза основните приоритети, които партията предлага на българското общество за излизане от икономическата, демографската, социална и моралната криза, в която се намира в момента България.

Симеон Славчев: Купуването и продаването на депутати е престъпление, неморално и неетично

Правителството на Кирил Петков и безпринципната им коалиция превърнаха Народното събрание в тържище, събориха устоите на държавността, излъгаха българите и извършиха най-голямата подмяна в последните 32 години.Те продължиха корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и ежедневно взимат огромни заеми и заробват родината и децата ни…