11/12/2021

С Морал, Инициативност и Родолюбие градим бъдещото на България

България днес отново е изправена пред исторически избор, така, както беше преди повече от тридесет години. Разликата оттогава е, че без да сме били в състояние на война, вече сме с над 2 милиона българи по-малко, че нямаме работеща икономика, че не използваме природните дадености на България в сферата на туризма, селско стопанство и логистиката за просперитета на българската държава и достигане на европейски стандарт на живот за всички българи.

Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно за това партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще я превърнат в силна социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив.

На първо място това е работеща и ефективна икономика, защото без икономика не може да се прави нито социална политика, нито може да има качествено и достъпно за всички български граждани здравеопазване и образование. Партия МИР предлага доказания немски модел на социално-пазарно стопанство да стане основа на българската икономика. Неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло. Целите на социално-пазарното стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички печелят и работници и работодатели. Неговото прилагане освен, че ще направи българската икономика ефективна и работеща, но и ще изгради истинска средна класа в България. Социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще превърне България в силна социална и индустриална държава.

Втория приоритет е излизането от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Партия МИР предлага модел чрез който децата от разход се превръщат в приход за своите родители и то без социални помощи, а чрез въвеждането на нова категория финансови стимули при раждането на едно, две три или повече деца. Този модел стимулира и работодатели, и работници и родители, което ще доведе до бързи и ефективни резултати и ще изведе България от демографската криза.

Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. България има географски и природни дадености, които задължително предполагат развитието на експортно ориентирани отрасли в икономиката. Чрез оползотворяването на природните и логистичните дадености България ще успеем да произведем 70 % от брутния вътрешен продукт на страната. Именно за това партия МИР предлага основен приоритет на държавата да станат туризма, селското стопанство, високите и екологично чисти технологии и логистиката. 

Четвъртия приоритет е реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. 

Петия приоритет е балансирана външна политика, която ще гарантира защита на българския национален интерес.

Партия МИР подава ръка на всеки българин, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на българската нация и за това призовавам всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава.

Нека заедно да изградим икономическият, социалният и политическият живот в България наново!

Симеон Славчев,

Председател на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)


Подкрепете новото поколение и морал в българската политика с номер 26!


Последно от нашият блог