5/24/2023

Симеон Славчев: 24 май е символ на българската идентичност

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев честити 24 май на всички българи, учители, преподаватели, академици, ученици, студенти, докторанти, писатели, журналисти, артисти, будители, културни дейци и духовници. Той изпрати поздравителен адрес до всички българи, които допринасят за развитието на българската просвета и култура. Ето какво написа той в него:

“24 май е символ на българската идентичност, на творческия ни заряд и на силата на духовността, която ни е крепила и съхранила през всички трудни времена и години.

24 май е повод за гордост на всеки българин, защото българската азбука и книжовност е огромен цивилизационен принос към културното богатство на света.

24 май е празникът, който обединява всички българи, защото България е възкръснала благодарение на своята просветата, културата и духовност.

Честит 24 май, българи!

Честит празник на всички учители, преподаватели, академици, ученици, студенти, докторанти, писатели, журналисти, артисти, будители, културни дейци и духовници!

Бъдете здрави и благословени и продължавайте да творите и да развивате българската култура, просвета и духовност и помнете и ежедневно се гордейте с това, че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни книга да четат!

Дълбок поклон пред делото на Светите братя Кирил и Методий!

Да живее и да пребъде България!”.

Последно от нашият блог