5/11/2023

Симеон Славчев: Истанбулската конвенция застрашава съхранението на българския род

Истанбулската конвенция застрашава българския род и съхранението на традиционното българско семейство. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев по повод вчерашното решение на Европейския парламент за въвеждането в Европейския съюз на Истанбулската конвенция.

Той припомни, че Конституционният съд на България спря ратификацията на Истанбулската конвенция с мотиви, че в отделни свои текстове документът на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие не съответства на българския Основен закон.

„Истанбулската конвенция е изключително противоречива, манипулативна и размива границата между мъжкия и женски пол и въвежда напълно несъвместим с Конституцията на Република България трети пол „джендър“. Ако българското общество загуби способността си да прави разлика между жена и мъж, каквато всъщност е скритата цел на Истанбулската конвенция, то борбата срещу насилието над жените става напълно безсмислена и неизпълнима. Това е основното и най-важно доказателство, че съдържанието на част от разпоредбите на Конвенцията излиза извън декларираните от нея цели и наименование. Нещо повече – Конвенцията съдържа текст, който би наложил в Република България да се създадат процедури, осигуряващи правно признаване на пол, различен от биологичния, в разрез с Конституцията“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че Истанбулската конвенция застрашава възпитанието на българските деца в традиционните семейни и християнските ценности.

„Насилието над жени и деца е престъпление и всички политици, партии, граждански и неправителствени организации трябва да се обединим около това в България да се създаде добра и устойчива законодателна уредба, която да защити традиционното българско семейство и успоредно с това ефективно да предпази децата и жените от опасности и насилие и да спре демографската катастрофа в България. Истанбулската конвенция освен че не предпазва децата и жените от насилие, но и така разписана нарушава Конституцията на България. Именно затова всички български евродепутати, които подкрепиха присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция, незабавно трябва да подадат оставка. Със това свое действие освен че нарушиха Конституцията на страната, но нарушават и националния интерес на България, който е съхранение на българския род чрез опазване и предаване на традиционните български и семейни ценности“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза, че партия МИР подкрепя провеждането на национален референдум с въпрос „Подкрепяте ли забрана за обучение, възпитание и пропаганда, свързани с промяна на пола в образователната система на ученици“ и призова всички български граждани да се подпишат в подписката.

„Джендър идеологията освен всичко друго руши моралните и етичните норми на българското общество. Приемането на Истанбулската конвенция цели да ликвидира една от най-големите български ценности – българското семейство, благодарение на което толкова векове вече са съхранени България и българският род. За партия МИР възстановяването на ценностите и моралните устои на българското семейство и общество са основен приоритет и ще използваме всички законови средства да защитим традиционното българско семейството, което е основният и най-важният градивен елемент на българското общество“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев. Той призова българското общество да реагира и да не остава безучастно към приемането на Истанбулската конвенция и действията на българските евродепутати, които подкрепиха присъединяването на ЕС към Истанбулската конвенция.

Последно от нашият блог