11/3/2023

Симеон Славчев, МИР: Време е да сложим край на вредното управление на ГЕРБ на местно ниво, а от там и в националното

Г-н Славчев, как да си обясним това огромно количество недействителни бюлетини в първия вот?

На първо място си го обяснявам с факта, че напълно целенасочено и буквално часове преди изборите беше премахнато машинното гласуване. То гарантираше, че няма как никой в това число и самият избирател да направи бюлетината невалидна. На следващо място обяснението е само едно и то е, че статуквото се страхува от провеждането на честни избори и направи всичко възможно и на тези местни избори да се подмени вота на българските граждани чрез превръщането на огромен брой бюлетини в невалидни. Това голямо количество недействителни бюлетини доста променя резултатите.

Какво трябва да се промени за да се избегне това изкривяване?

Превръщането на рекорден брой невалидни бюлетини напълно изкривява резултата във всяка българска община. Давам ви и конкретен пример в Ихтиман, където кандидатът за кмет на партия МИР Милена Чомакова отива на балотаж с кмета-феодал от ГЕРБ. Там има 2039 недействителни бюлетини в избора за общински съветници, от които 1800 са на партия МИР. Това на практика са гласове за 4 или 5 общински съветника, с които партия МИР щеше да има мнозинство в общинския съвет на Ихтиман. Ето ви нагледно как се изкривява резултата и подменя вота на българските граждани. Същото важи и за избора за кмет, където броят на невалидните бюлетини е 399, което значително скъсяваше преднината на кандидата на ГЕРБ Калоян Илиев срещу кандидата на партия МИР Милена Чомакова, която в момента е 1242 гласа. За огромно съжаление примерите в това отношение са много и могат да се дадат за всяка българска община.

Вярвате ли в успеха на кандидата на МИР за кмет, след като има такава голяма разлика между нея и нейния опонент?

Убеден съм в успеха на Милена Чомакова, защото тя има и административния, и управленския опит, но най-вече има визията, волята и желанието община Ихтиман да тръгне по нов път на развитие и да затвори страницата на страха, на омразата, на репресията и феодализма. За да се случи това обаче е необходимо жителите на община Ихтиман да излязат и масово да гласуват на балотажа в неделя. Само масовото гласуване ще преодолее купения и контролирания вот, който в Ихтиман на 
тези избори мина всички рекорди. Именно затова призовавам всички ихтиманчани да не се страхуват, а да излязат и всички масово да гласуват тази неделя за истинската промяна в община Ихтиман и за края на досегашното феодално и мутренско управление на общината. Анализът на гласуването в Ихтиман показва, че всички гласували срещу ГЕРБ са 58 %. Важно е сега всички гласували на първия тур срещу ГЕРБ да излязат и да гласуват и на втория тур за Милена Чомакова. Тук е мястото да благодаря на БСП, които излязоха вече с официална подкрепа за кандидата за Милена Чомакова на предстоящия балотаж в Ихтиман. Благодаря за принципната позиция и подкрепа на БСП срещу модела, превърнал общините във феодални владения. Време е да сложим край на вредното управление на ГЕРБ на местно ниво, а от там и в националното. Очаквам подкрепа за Милена Чомакова и на партия Възраждане, както и на всички други партии, които се борят срещу модела на ГЕРБ, на мутрите и шарлатаните. Очаквам подкрепа за Милена Чомокова на всички, които искат Ихтиман да се превърне в свободна, развиваща се и просперираща община. За огромно съжаление, но не и за изненада шарлатаните (ПП-ДБ) подкрепиха вчера официално кмета-феодал на ГЕРБ в Ихтимат Калоян Илиев. Но както се казва – по делата ще ги познаете. Доброто и справедливостта винаги побеждават и затова съм убеден в победата на Милена Чомокова, която ще бъде успех за всеки един ихтиманчанин и за ново начало и път на развитие на Ихтиман. Още повече, че вече имаме добър пример за успех. Ботевград е конкретен пример, където с общи усилия успяхме да се преборим и града след повече от 12 години феодално владение, вече е на хората, а бизнесът е свободен и се развива в партньорство с местната власт. Същото предстои и в Ихтиман, където тази неделя ще сложим край на феодалното и мутренско управление.

Последно от нашият блог