1/14/2022

Симеон Славчев: Миротворческият контингент на ОДКС влезе навреме в Казахстан

Миротворческият контингент на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС) влезе точно навреме и напълно законно в Казахстан. Това каза в интервю за националната телевизия на Казахстан председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

Той изказа своята солидарност към целия казахстански народ и подкрепата си за навременните, смели и решителни действията на президента Токаев в тази тежка за Казахстан ситуация.

„Нападението в Казахстан не е революция, а чист терористичен акт, в който ясно се видя, че нападателите имат много сериозна подготовка, а тяхната ключова цел беше дезорганизация на институциите на държавното управление, подкопаване на конституционния ред и създаване на хаос в Република Казахстан. Само решителните и навременни действия на президента Токаев дадоха възможност за запазване на социалния мир в Република Казахстан“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че за първи път страна-членка на Организацията по Договора за колективна сигурност се обръща с молба за помощ, за да може да запази суверенитета на държавата си и да гарантира просперитета на страната и подобряването на живота на обикновените хора в Казахстан.

„Нападателите се възползваха от справедливите и мирни граждански протести и чрез агресия и нападения събитията тръгнаха по спирала. За да спаси държавата и хората, президентът Токаев законно се обърна към партньорите си от Организацията по Договора за колективна сигурност с молба да изпрати мироопазващ контингент. Тези негови действия категорично показват, че той застава на страната на гражданите на Казахстан и че ще се бори с всички законови средства, за да гарантира правата и интересите на всички представители на мултиетническия казахстански народ. С това Токаев още веднъж доказа, че Република Казахстан спазва международните норми за гарантиране на правата на гражданите“, заяви Симеон Славчев пред „Хабар 24“.

Интервюто на председателя на партия МИР Симеон Симеон Славчев пред националната телевизия на Казахстан може да видите ТУК:

Последно от нашият блог

Партия МИР: Искането за квота за българска музика е справедливо и необходимо

Искането за квота за излъчване на българска музика е справедливо и необходимо, защото музиката още от най-ранно детство има силата да въздейства и формира бъдещото развитие на индивида, както и неговия морал и поведение в обществото. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).

ПП МИР: Излизането от демографската криза да бъде новата ни национална цел

„В последните месеци българите спорят и се мразят помежду си заради чужди грешки и каузи. За да се обединим около наша, българска кауза, ни трябва единство“, смята лидерът на МИР Симеон Славчев

Партия МИР организира кръгла маса за демографската криза в България

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) организира кръгла маса на тема "Демографията - ключ към бъдещето на България".