6/19/2022

Симеон Славчев: Оставка на кабинета „Петков“, президентът да вдигне отново юмрук 

 

„Правителството на Кирил Петков дойде на власт с обещанието, че ще се бори срещу корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и Бойко Борисов. Нищо подобно не се случи. Напротив – Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и цялата им безпринципна коалиция продължи модела на ГЕРБ с пълна сила. Всички те дойдоха на власт с обещанието за промяна, а извършиха най-голямата подмяна за последните 32 години в България. Призовавам президента Румен Радев да свали доверието си от кабинета „Петков“ и да вдигне отново юмрук.“  

Това заяви председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в обръщението си към делегатите и гостите на конгреса на партията. Извънредният конгрес на МИР се проведе в неделя в Гранд Хотел Милениум София.  

„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния; да върнем държавността и нормалността в България“, каза още в словото си Симеон Славчев. Той изрази благодарност към президента Радев за това, че е подкрепил каузата за провеждане на честни избори в България.  

„Президентът Радев се утвърди като непоколебим борец срещу беззаконието, арогантната антибългарската политика на правителството и в битката му с мафията и корупцията. С високия си морал президентската институция се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояваща върховенството на правото и закона“, каза още Славчев.  

По думите му, основната задача, която партия МИР си поставя, е да мобилизира и активизира интелектуалния потенциал на българските граждани както в страната, така и в чужбина. 

Славчев уточни, че при реализацията на тази задача партия МИР ще търси партньори и съюзници, които изповядват същите ценности и приемат безкористно да работят за бъдещето на България.  

„Партия МИР подава ръка на всички български граждани, на всички граждански и неправителствени организации и партии и предлагаме да обединим усилията си чрез създаването на мрежа – Федерация „МИР“. На България ѝ трябва нова национална кауза, обединяваща всички българи, и една от основните цели на Федерация „МИР“ ще бъде формирането на новия национален идеал, който да се превърне в новата национална кауза на България“, заяви Симеон Славчев.  

По време на конгреса бе представена и програмата на ПП МИР за възстановяване и устойчиво развитие на България. Петте приоритета, около които МИР предлага обединение и национален консенсус, са: работеща и ефективна икономика, на второ място – излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. На четвърто място – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Балансирана външна политика е петият национален приоритет, който партия МИР очертава в програмата си.  


Последно от нашият блог

ПП МИР: България не трябва да допуска безпринципни и опасни за българския суверенитет отклонения по позицията ни за Северна Македония

Във връзка с обсъжданото от Народното събрание на Република България т.нар. френско предложение за деблокиране на преговорите за членство в Европейския съюз на Република Северна Македония, Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изразява следната 

Извънреден конгрес на партия МИР (видео)

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изнесе политически доклад пред делегатите на Извънредния Конгрес на партията, който се проведе на 19-ти юни 2022 г. в гр. София. В своя доклад лидерът на партия МИР набеляза основните приоритети, които партията предлага на българското общество за излизане от икономическата, демографската, социална и моралната криза, в която се намира в момента България.

Симеон Славчев: Купуването и продаването на депутати е престъпление, неморално и неетично

Правителството на Кирил Петков и безпринципната им коалиция превърнаха Народното събрание в тържище, събориха устоите на държавността, излъгаха българите и извършиха най-голямата подмяна в последните 32 години.Те продължиха корупционния и грабителски модел на ГЕРБ и ежедневно взимат огромни заеми и заробват родината и децата ни…