11/12/2021

Симеон Славчев: Партия МИР ще бъде изненадата на тези избори

Партия МИР ще бъде положителната изненада на предсрочните парламентарни избори за всички българи, които искат истинската, а не поредната подмяна. Това каза в предаването „Делници“ по Евроком председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно затова партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще превърнат страната в силна социална и индустриална държава, а българския народ – в проспериращ и щастлив“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той описа накратко петте приоритета, около които партия МИР предлага обединение и национален консенсус и това са работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяване на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика.

„Точка първа в дневния ред на новото Народно събрание трябва да бъде как българската икономика да стане работеща и ефективна, защото без икономика не може да се прави нито социална политика, нито може да има качествено и достъпно за всички български граждани здравеопазване и образование. Именно затова партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане икономическа основа на българското общество с регулираща макроикономическа роля на държавата. Това е доказан немски модел и неговите цели са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели. Чрез социално-пазарното стопанство ще може да се изгради истинска средна класа в България, като 80 % от българските граждани ще имат сигурни, устойчиви и високи доходи, ще постигнем устойчиво икономическо развитие, стабилни пари, както и свободното икономическо състояние“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той каза, че в момента България има нужда от държавници, за да може социалният, политическият и икономическият живот на България да се изградят отново така, както партия МИР предлага.

„Време е да започнем всичко отначало е слоганът на кампанията на партия МИР, защото няма българин, който да е доволен от начина, по който се проведе преходът в България и от начина, по който живеем днес. Партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на българската нация и призовавам всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава“, заяви Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР се е преборила за машинното гласуване в България, но ЦИК със своите действия и бездействия в момента прави опит да го обезсмисли.

„С методически указания, които ЦИК издаде до секционните избирателни комисии, в които се посочва, че машинният протокол трябва да се преписва ръчно, първо се нарушава Изборния кодекс и второ остава съмнение, че вотът на българските граждани ще бъде подменен. Поради тази причина обръщаме сериозно внимание, че ако ЦИК не признае веднага машинния протокол за финален изборен протокол така, както е записано в Изборния кодекс, рискуваме за първи път в новата ни история изборните резултати да не бъдат признати. Това от своя страна ще вкара България в конституционна криза, защото изборите са 2 в 1 и за народни представители, и за президент и вицепрезидент“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той призова българските граждани да подкрепят партията на новото поколение, морал и експертност в българската политика с номер 26.



Последно от нашият блог