5/1/2022

Симеон Славчев: Първи май е повод да си спомним за силата на солидарността

По повод Международният ден на труда и на работническа солидарност председателят на партия МИР Симеон Славчев поздрави всички трудещи се българи.

"Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност. Това е деня, в който освен, че почитаме обществените и икономически постижения на трудещите се, но и успоредно с това търсим и настоявяме за повече държавна защита за работещите. Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права и искането за въвеждане на официален 8-часов работен ден. 

Именно за това Първи май е завоевание на работниците, защото със своя кураж те се пребориха за петдневната работна седмица, за платените отпуски, за парите за майчинство и за всички други справедливи права.

За огромно съжаление 32 годишният преход в България превърна шепа хора в много богати, а мнозинството българи в много бедни и едва оцеляващи. Това доведе и до загуба на чувството за справедловост. В България, обаче има много можещи, честни, почтени и трудещи се хора, които със своя честен труд ежедневно пазят и градят България и заслужават уважението на цялото общество.

В тези сложни и трудни времена Първи май е повод да си спомним за силата на солидарността и заедно и с общи усилия,  и с нашия честен труд, да успеем да се преборим за справедливо и достойно заплащане, за достойни условия на труд, за взаимно уважение и взаимна помощ и подкрепа.

Честит празник на труда и солидарността на всички трудещи се българи, които със своите знания, умения и интелектуален труд допринасят за развитието на българската икономика!

Да сте живи и здрави и благословени!”

Последно от нашият блог