5/28/2023

Симеон Славчев: Време е да изгоним търговците от храма

Крайно време е българите да спрем да настъпване една и съща мотика. Време е да изгоним търговците от храма. Продължаваме промяната е сбирщина от измамници, жадни за власт, пари и удоволствия. Това те го доказаха със своите действия и бездействия и начин на мислене, не само когато управляваха, но и сега, когато са готови да сключат сделка с мафията, за да са във властта и то на всяка цена. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев по повод скандалните записи на Продължаваме промяната и всичко случващо се през последните дни в обществено-политическия живот на България.

„За съжаление няма и не е останал нито грам морал и етика в така наречената политическа класа и има тотален разпад на държавността. Народните избраници вместо да решават проблемите на българите и страната, за което всъщност са избрани, те тичат в чуждите посолства, за да договарят шефовете на службите, собственото си оцеляване и какво ли още не. Нещо повече – цинично е нарушителите на Конституцията на България да искат да я променят. Нагло и арогантно е да искаш да сключиш сделка с дявола и да обсъждаш как да опаковаш маркетингово това и как да го продадеш и пробуташ на обществото, само и само за да го излъжеш за пореден път“, това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той е категоричен, че единственият изход от създалата се безумна ситуация е българският народ да въстане, а здравите и моралните сили в българското общество да се обединят, за може да страната веднъж завинаги да се отърве от мутрите, мафията и шарлатаните, които според Славчев са превзели държавата.

„Случващото се в България през последните 33 години доказа, че така нареченият политически елит няма качества, морал, чест, елементарно чувство за справедливост, желание и политическа воля да се решават проблемите на българските граждани и България да бъде нормална европейска и развиваща се държава. През тези 33 години надеждите на българските граждани останаха излъгани и всички си задаваме въпроса – а сега накъде? Според нас от партия МИР най-важното нещо сега е българските граждани да бъдем единни и всички заедно да се противопоставим на олигархията, мафията и шарлатаните в лицето на цялата така наречена политическа класа, която 33 години съсипва и ограбва нашето бъдеще и бъдещето на децата ни. Дошло е време разделно и всеки един от българин трябва сам да реши на коя страна да застане - на страната на доброто и справедливостта или на страната на мутрите, мафията и шарлатаните“, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че е избрал страната на доброто и справедливостта, както и страната на България и българския народ и ще се бори до край и с всички законови средства за връщането на нормалността и държавността в България.

„За нас от партия МИР единството на нацията е условието, без което няма как да спрем деградацията и да тръгнем да се развиваме. Това условие е изпълнимо само тогава, когато всички ние като общество, възприемем единни етични норми в общуването помежду си и изискваме от държавата да спазва тези норми в отношенията с всички граждани. Именно за това партия МИР предлага да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. Етиката е тази, която регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. Тези общоприети етични правила трябва да са в основата на правната система на държавата и да са задължителни за изпълнение от политическата класа“, каза още лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той каза, че в създалата се в ситуация вижда и добра новина и тя е, че ПП закономерно и напълно справедливо и заслужено ще отиват в историята, а българската политика ще се пречисти морално.

Последно от нашият блог