3/20/2024

Председателят на партия МИР поздрави президента на Русия за изборната му победа

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до Владимир Питун. Ето какво написа в него:

Уважаеми господин Президент,

Имам честта и удоволствието от името на политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) и лично от свое име най-сърдечно да Ви поздравя с победата Ви на редовните президентски избори, състояли се в Руската Федерация!

Дълбоко сме впечатлени от огромното доверие, което гласуваха народите на Руската Федерация на своя президент. Да бъдеш ръководител на велика държава и да бъдеш избран безусловно от народа си е високо признание, но и огромна отговорност.

Руската Федерация действително е уникална държава, която може да бъде представена и като планетарна държава на територията, на която живеят много народи, със своя език, писменост, култура и религия. Русия е удивително обединение на народите с общ език за междунационално общуване със стремеж към добро, справедливост, равноправие, традиционни семейни ценности, а в случая на появила се външна заплаха, с готовност да се обедини и да се изправи за защита на държавата си. Днес, когато е налице заплаха за потискане на самобитността на народите, налагане на измислени ценности, насочено към разрушаване на личността, Русия като държава-цивилизация може да предложи своя опит и знания по устройството на новия световен ред, основан на уважение и общо развитие.

Надявам се, че Вашата дейност като държавен глава и занапред както и до сега ще съдейства за активното и конструктивно развитие на българо-руските взаимоотношения, които имат дълга и богата история. Те неизменно са основани на братска дружба, културна и духовна близост, които свързват нашите два народа. Православното братство и най-близките ни отношения са издържали редица тежки изпитания, обрати и крайности, каквито за съжаление са и днешните, но те са и пример за действена взаимопомощ, добронамереност, добросъседство, взаимно уважение и привързаност към вярата в доброто, в съборността и православната етика.

Уважаеми Владимир Владимирович,

Желая Ви от все сърце крепко здраве, благополучие и успех във всички Ваши лични и държавни дела!

С уважение и най-добри чувства:

Симеон Славчев, председател на партия МИР

Последно от нашият блог