Повече за нас

Прочетете повече за нашата мисия и ценности

За МИР.

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е учредена през 2018-та година от инициативен комитет от общественици, културни дейци, млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели във висшите учебни заведения и представители на българите в чужбина. Идеологията на партия МИР е идеологията на СВОБОДАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА, интелектуално обезпечаваща такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки български гражданин. За партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, човешките добродетели и гражданският патриотизъм – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани, но също така и като териториална идентичност, език, природа и държава.

Партия МИР е една най-младите и активни партии в България, като още на първото си участие на местните избори през 2019 г. има избран кмет в община Ботевград и избрани общински съветници в Ботевград, Благоевград, Мирково, Приморско, Созопол, Несебър, Стамболийски, Сливница, Разград, Червен бряг, Ветово, Братя Даскалови, Чирпан, Кюстендил, Силистра и Раднево. През февруари 2020 г. партия МИР обявява за своя и за Национална кауза провеждането на честни избори в България, чрез машинно гласуване и стартира протест и палатков лагер пред сградата на Министерски съвет и успява да се пребори за въвеждането на машинното гласуване в България.

Политическа партия МИР

„ПП МИР ЩЕ РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ ПРИОРИТЕТИ“

 1. Излизане от демографската криза и подпомагане на българското семейство.
 2. Равномерно развитие на всички райони в страната и възстановяване на българските села чрез земеделие, животновъдство и туризъм.
 3. Възстановяване на ценностите и моралните устои на семейството и обществото.
 4. Конкурентна и развиваща се икономика чрез стимулиране на производството, предприемачеството, иновациите, малкия и средния бизнес и връзката им с науката.
 5. Връщане на ролята на държавата като гарант в секторите на образованието, здравеопазването, икономиката и културата.
 6. Създаване на условия за запазване на образованите и подготвени кадри чрез гарантиране на тяхната реализация в България.
 7. Борба с корупцията на всички нива чрез административна реформа и работещо електронно правителство.
 8. Гарантиране на правата, собствеността, свободата и сигурността на българските граждани.
 9. Реформиране на съдебната система и установяване върховенство на закона.
 10. Възстановяване на демократичните принципи.
 11. Защита на националния интерес и общественото благо чрез провеждане на суверенна и балансирана външна политика.
 12. Съхраняване на природните богатства и опазване на околната среда.

Документи

Морал

Инициативност

Родолюбие

За политическа партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, общочовешките добродетели и патриотизмът – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани.Затова призоваваме всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя

Какво отличава партия МИР:

Партия МИР се различава от другите партии и с това, че предлага конкретни, практични и ефективни решения в своята програма, които ще повишават ефективността на българската икономика и ще доведат до благосъстоянието на българските граждани.

В партия МИР е съсредоточен огромен експертен потенциал, а в екипа на партията са водещи преподаватели от всички висши учебни заведения в България, учени от БАН, финансисти, икономисти, културни дейци, представители на малкия, средния и фамилния бизнес в България.

Партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на България и призовава всички български граждани навсякъде по света да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава.

Партия МИР е единствена партия в България, която има приети Етични правила и норми. Тя обединява моралните, инициативните и родолюбиви българи, които не са участвали досега в управлението на страната.

Партия МИР приема Манифест чрез който предлага конкретни първи стъпки чрез които да се върне нормалността и държавността в България и които гарантират промяната в страната.

Партия МИР взима активно участие в антиправителствените протести през лятото на 2020 г., а през януари месец 2021 г. участва на консултациите за честни и прозрачни избори при президента на Република България Румен Радев

Политическа партия МИР

Национален изпълнителен съвет:
Симеон Славчев – председател
Димитър Илиев - зам.-председател
Емил Димитров – зам.-председател
Йонко Ненчев - зам.-председател
Дилян Колев - секретар
Ивайло Манджуков
Ирена Парунева
Румен Иванов
Симеон Борисов
Злати Иванов
Николай Милушев

Национален съвет:
Симеон Славчев– председател
Ангел Узунов
Бойко Първанов
Борислав Бонев
Валери Ангелов
Владислав Пакеров
Димитър Илиев
Дилян Колев
Емил Димитров
Злати Иванов
Ивайло Манджуков
Ирена Парунева
Илия Рангелов
Йонко Ненчев
Кръстинка Дичева
Мартин Благоев
Милена Вацова
Недко Тагарев
Николай Милушев
Пламен Запрянов
Пресиян Павлов
Росен Андонов
Румен Иванов
Симеон Борисов
Стамен Македонски
Тихомир Димитров

Националната контролна комисия:
Екатерина Барбова – председател
Радина Радковска
Емил Стоичков
Росен Гарванов
Димитър Митков

Председател - Симеон Славчев

Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ "Стою Шишков" в София с профил история, литература и философия. Висшето си образование завършва в Технически университет - София и е инженер-магистър по "Индустриален мениджмънт". Завършил е "Академия за социална политика" на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по "Управленски умения". Специализирал е "Политически мениджмънт" в Българското училище за политика към Нов български университет. Има над 15 години управленски опит, като мениджър и ръководител на проекти в сферата на иновациите, околната среда, транспорта и енергетиката. Владее немски, английски и руски език, женен с едно дете.

През 2015 г. е избран за общински съветник в София и в мандат 2015-2019 г. е съпредседател на „Политическа група 5“ и член на председателския съвет на Столичния общински съвет. Зам.-председател е на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и член на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Столичен общински съвет. Като общински съветник премахва незаконния  автобусен паркинг пред храм-паметника „Св. Ал. Невски“. Обявява за своя кауза спирането на изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София, като успява да обедини около екологичната си кауза общо 15 общински съветници от различни политически групи в Столичния общински съвет, с които заедно внася предложение за провеждане на местен референдум в София по темата.  

През 2018 г. инициативен комитет от млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели, общественици, културни дейци и представители на българите в чужбина взима решение да учреди политическа партия МИР и избра Симеон Славчев за неин председател.

Стани член

Попълнете формата по-долу и ние ще се свържем с Вас.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.