Повече за нас

Прочетете повече за нашата мисия и ценности

За МИР.

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е учредена през 2018-та година от инициативен комитет от общественици, културни дейци, млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели във висшите учебни заведения и представители на българите в чужбина. Идеологията на партия МИР е идеологията на СВОБОДАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА, интелектуално обезпечаваща такова общество, в което тези две висши ценности са реално гарантирани за всеки български гражданин. За партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, човешките добродетели и гражданският патриотизъм – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани, но също така и като териториална идентичност, език, природа и държава.

Партия МИР е една най-младите и активни партии в България, като още на първото си участие на местните избори през 2019 г. има избран кмет в община Ботевград и избрани общински съветници в Ботевград, Благоевград, Мирково, Приморско, Созопол, Несебър, Стамболийски, Сливница, Разград, Червен бряг, Ветово, Братя Даскалови, Чирпан, Кюстендил, Силистра и Раднево. През февруари 2020 г. партия МИР обявява за своя и за Национална кауза провеждането на честни избори в България, чрез машинно гласуване и стартира протест и палатков лагер пред сградата на Министерски съвет и успява да се пребори за въвеждането на машинното гласуване в България.

Политическа партия МИР

„ПП МИР ЩЕ РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ ПРИОРИТЕТИ“

 1. Излизане от демографската криза и подпомагане на българското семейство.
 2. Равномерно развитие на всички райони в страната и възстановяване на българските села чрез земеделие, животновъдство и туризъм.
 3. Възстановяване на ценностите и моралните устои на семейството и обществото.
 4. Конкурентна и развиваща се икономика чрез стимулиране на производството, предприемачеството, иновациите, малкия и средния бизнес и връзката им с науката.
 5. Връщане на ролята на държавата като гарант в секторите на образованието, здравеопазването, икономиката и културата.
 6. Създаване на условия за запазване на образованите и подготвени кадри чрез гарантиране на тяхната реализация в България.
 7. Борба с корупцията на всички нива чрез административна реформа и работещо електронно правителство.
 8. Гарантиране на правата, собствеността, свободата и сигурността на българските граждани.
 9. Реформиране на съдебната система и установяване върховенство на закона.
 10. Възстановяване на демократичните принципи.
 11. Защита на националния интерес и общественото благо чрез провеждане на суверенна и балансирана външна политика.
 12. Съхраняване на природните богатства и опазване на околната среда.

Документи

Морал

Инициативност

Родолюбие

За политическа партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, общочовешките добродетели и патриотизмът – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани.Затова призоваваме всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя

Какво отличава партия МИР:

Партия МИР се различава от другите партии и с това, че предлага конкретни, практични и ефективни решения в своята програма, които ще повишават ефективността на българската икономика и ще доведат до благосъстоянието на българските граждани.

В партия МИР е съсредоточен огромен експертен потенциал, а в екипа на партията са водещи преподаватели от всички висши учебни заведения в България, учени от БАН, финансисти, икономисти, културни дейци, представители на малкия, средния и фамилния бизнес в България.

Партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на България и призовава всички български граждани навсякъде по света да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава.

Партия МИР е единствена партия в България, която има приети Етични правила и норми. Тя обединява моралните, инициативните и родолюбиви българи, които не са участвали досега в управлението на страната.

Партия МИР приема Манифест чрез който предлага конкретни първи стъпки чрез които да се върне нормалността и държавността в България и които гарантират промяната в страната.

Партия МИР взима активно участие в антиправителствените протести през лятото на 2020 г., а през януари месец 2021 г. участва на консултациите за честни и прозрачни избори при президента на Република България Румен Радев

Политическа партия МИР

Национален изпълнителен съвет

Симеон Славчев – председател
‍Георги Славчев – зам-председател
‍Емил Димитров – зам-председател
‍Ивайло Манджуков
‍Ирена Парунева
‍Пламен Стоянов
‍Красимир  Жейнов
‍Румен Минев
‍Димитър Илиев
‍Христо Ямболиев
‍Николай Милушев

Председател - Симеон Славчев

Симеон Славчев е роден на 14 юни 1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ "Стою Шишков" в София с профил история, литература и философия. Висшето си образование завършва в Технически университет - София и е инженер-магистър по "Индустриален мениджмънт". Завършил е "Академия за социална политика" на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по "Управленски умения". Специализирал е "Политически мениджмънт" в Българското училище за политика към Нов български университет. Има над 15 години управленски опит, като мениджър и ръководител на проекти в сферата на иновациите, околната среда, транспорта и енергетиката. Владее немски, английски и руски език, женен с едно дете.

През 2015 г. е избран за общински съветник в София и в мандат 2015-2019 г. е съпредседател на „Политическа група 5“ и член на председателския съвет на Столичния общински съвет. Зам.-председател е на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и член на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика към Столичен общински съвет. Като общински съветник премахва незаконния  автобусен паркинг пред храм-паметника „Св. Ал. Невски“. Обявява за своя кауза спирането на изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София, като успява да обедини около екологичната си кауза общо 15 общински съветници от различни политически групи в Столичния общински съвет, с които заедно внася предложение за провеждане на местен референдум в София по темата.  

През 2018 г. инициативен комитет от млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели, общественици, културни дейци и представители на българите в чужбина взима решение да учреди политическа партия МИР и избра Симеон Славчев за неин председател.

Стани член

Попълнете формата по-долу и ние ще се свържем с Вас.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.