Новини от политическа партия МИР.

Следете актуална информация за нашите ежедневни дейности, с които се опитваме да подобрим устойчиво нашата държава

Партия МИР: Най-големият проблем на българите са високите цени на тока, на газта, на горивата и на хляба

В момента най-големият проблем на българските граждани не е зеленият сертификат, а високите цени на тока, на газта, на горивата, на хляба, както и растящите цени на всички други стоки и услуги. Това каза председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

Симеон Славчев: Миротворческият контингент на ОДКС влезе навреме в Казахстан

Миротворческият контингент на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС) влезе точно навреме и напълно законно в Казахстан. Това каза в интервю за националната телевизия на Казахстан председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

България чества 171 години от рождението на Тодор Каблешков

Днес се навършват 171 години от рождението на българския революционер Тодор Каблешков.В навечерието на Априлското възстание Каблешков пише Кървавото писмо и завършва с думите: "Ако вие, братия, сте били истински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия пример и в Панагюрище..."Тези думи на Тодор Каблешков са валидни и днес, защото личният пример е най-важен!

Партия МИР: Президентът да свика спешно Консултативен съвет заради демографската криза

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява президентът на Република България Румен Радев да свика спешно Консултативния съвет за национална сигурност за демографската криза. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Симеон Славчев, партия МИР: В Казахстан провокатори искат хаос, а не социална справедливост

Действията на въоръжените групи в Казахстан, които използваха общественото недоволство, за да ескалират напрежението, целят не да се понижат цените на втечнения газ, а провокиране на хаос, безредици, насилие, дестабилизиране на Казахстан и региона. Това се казва в позицията на председателя на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

Позиция на Симеон Славчев за ситуацията в Република Казахстан

В последните дни от приятелски Казахстан пристигат тревожни новини. Група развилнели се провокатори и криминални елементи извършват масови погроми, грабежи, издевателства над представители на правоохранителните органи на републиката, водещи до дестабилизация, хаос и висока степен на опасност за гражданския мир в страната.