4/20/2024

Симеон Славчев: Има само едно истинско ляво-патриотично обединение (Видео)

Има само едно истинско ляво-патриотично обединение, което изграждаме около БСП и партия МИР е част от него. Има и едно фалшиво ляво обединение, което само преди дни се разцепи на две. Става въпрос за така наречената „Левица“, които откраднаха дори името, защото там няма леви хора и представители на лявото. Това заяви в предаването „Делници“ по Евроком председателят на партия МИР Симеон Славчев.

„Така наречената Левица имат претенциите да представляват лявото пространство, но по своята същност те не са леви хора. Например Татяна Дончева, която е част от Левицата заяви пред БНР, че тяхното ляво обединение е евроатлантическо, което е абсолютен нонсенс, тъй лявото по дефиниция не може да бъде евроатлантическо. Част от Левицата е и партия АБВ, която беше коалиционен партньор на Бойко Борисов и ГЕРБ, а сега се бори уж срещу него. Преди няколко дни стана ясно, че Мая Манолова и Ваня Григорова, които също бяха част от така наречената Левица правят някакво ново друго обединение. Всички български граждани си спомнят обаче, че Мая Манолова стана Омбудсман с гласовете на ГЕРБ и от там започна да развива собствена политическа кариера, която е напълно зависима и подчинена на Бойко Борисов. Към Манолова сега се присъединява Ваня Григорова, която излъга, предаде и продаде левите избиратели като направи „сглобка“ и заедно с ГЕРБ чрез Столичния общински съвет управлява в момента София“, заяви още Симеон Славчев.

Той определи „Левицата“ от една страна и Мая Манолова и Ваня Григорова от друга страна като ГЕРБ 1 и ГЕРБ 2 и призова българските граждани да гласуват спрямо делата на политиците.

„В истинското ляво-патриотично обединение се обединяваме около вековните традиционни български ценности, около принципи, етика и морал. Обединяваме усилия и заедно ще проведем борба за връщане към нашия цивилизационен модел и нашата идентичност, която е ясна – ние сме православни християни и славяни, ние сме велик народ и това казва всичко. Нашата цел е да се завърнем към корените си, към родовата си памет и история, като ги върнем в българските учебници, книгите, музиката, както и във високотехнологичното ни ежедневие. Действащия вече 33 години модел на развитие на България няма нищо общо с българската душевност, ценности, манталитет, възпитание, както и с нашите вековни традиции, православната етика и морал. Време е да спрем да живеем по чужди правила и закони, които ни наложиха. Време е държавата да започне да се грижи за българския народ, а не да бъде негова мащеха и да се грижи за чужди народи. Това е и мисията на ляво-патриотичното обединение, което правим“, заяви още Симеон Славчев. Лидерът на партия МИР подчерта, че ляво-патриотичното обединение дава дългосрочна визия за развитието на България.

„В платформата на ляво-патриотичното обединение ще бъдат заложени решаването на реалните проблеми на българското общество и на България както в краткосрочен, така и дългосрочен план. Едни от основните приоритети ще бъдат борбата с демографската криза, работеща и ефективна икономика, оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, земеделието, транспорта и логистиката, както и изграждането на социално-солидарен модел на държавно, икономическо и лично развитие и защита на конституционния ред и на правовата държава. България има нужда от алтернатива на сглобката и ляво-патриотичното обединение е именно такава“, заяви още Симеон Славчев. Той е убеден, че новото обединение между леви и патриотични партии и организации ще се превърне в реална алтернатива още на тези избори и така България ще тръгне по нов и коренно различен от досегашния модел на развитие.

Тук може да видите цялото предаване:

https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%20%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B5%D0%B2%20%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8&mid=E399AEAC13B9A3A909FCE399AEAC13B9A3A909FC&ajaxhist=0

Последно от нашият блог