6/8/2023

Симеон Славчев: Изборът на Пеевски е сериозна и умишлена провокация

Изборът на Пеевски за член на комисията за промяна на Конституцията на България е сериозна и умишлена провокация към българското общество. Това освен подигравка с българските граждани, юристите и конституционалистите, е и сериозно изпитание за морала на политиците и демокрацията в страната. За съжаление политиците в Народното събрание и то без изключение не издържаха този морален тест. Това заяви председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев във връзка с избора на Делян Пеевски за член на комисията за промяна на Конституцията.

„С Пеевски не може да има нито конституционна, нито съдебна, нито каквото и да е реформа, защото той е олицетворение на модела КОЙ. Срещу този модел въстанаха голяма част от българските граждани още през 2013-та година, което получи своето отражение в гражданските протести срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. Вчера станахме свидетели на най-голямото лицемерие и предателство в последните години в българската политика. Политиците, които дойдоха на власт с искането да премахнат модела КОЙ, подкрепиха продължаването на модела КОЙ и така „изпраха“ Пеевски. Гласуването за Пеевски показа ясно кой кое е и свали всички маски“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той сравни избирането на Пеевски за член на комисията за промяна на Конституцията на България с избора му за шеф на ДАНС през 2013-та година.

„Със своите действия и бездействия всички народни представители доказаха, че са в Народното събрание не за да решават реалните проблеми на българското общество и на България, а за да решават своите лични проблеми. Очевидно всички народни представители и тези които гласуваха за избирането на Пеевски и тези, които не гласуваха, но с това на практика допринесоха за неговото избиране, имат големи зависимости и не могат да мислят и действат самостоятелно. Трябва ясно и категорично да кажем, че негласуването на практика е гласуване за Пеевски и всички оправдания сега са излишни. Когато имаш принципна и последователна позиция я изразяваш чрез гласуване, а не бягаш от него“, каза още Симеон Славчев.

Той иронично честити избора на Пеевски на всички, които са гласували за Продължаваме промяната, Демократична България, Възраждане и ИТН.

„Ако има и малко останала чест и достойнство в тези депутати, които с гласуването си за Пеевски или с умишленото си негласуване или въздържане, допринесоха също за неговото избиране, трябва незабавно да излязат и да се извинят на своите избиратели. Всички народни представители вчера в купом съгрешиха и непотребни станаха. След това поредно морално падение на народните представители единственият изход е те незабавно да подадат оставка и да се проведат предсрочни парламентарни избори. Няма как тези хора да стоят повече в институцията Парламент и да представляват българските граждани и да решават съдбата на народа и на родината ни“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той настоя народните представители да си тръгнат веднага и сами с мир.

„Добрата новина е, че маските на всички политици паднаха, а българското общество се обединява и ще бъде единно и този път ще доведе битката срещу мутрите, мафията, шарлатаните и защитниците на модела КОЙ до успешен край. От днес стартираме нов модел на развитие и активни граждански действия, които ще гарантират връщането на нормалността и държавността в страната“, беше категоричен Симеон Славчев.

Последно от нашият блог