4/12/2024

Симеон Славчев, МИР: Създаваме общ ляво-патриотичен фронт като алтернатива на „сглобката“

Целта на партия МИР е да обедини всички морални, инициативни и родолюбиви българи и да създаде реалната алтернатива в обществено-политически живот на България. Това заяви в предаването „Събития и личности“ с Давид Калпачки по БНР-Благоевград лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той припомни, че преди няколко месеца заедно с БСП и много други политически партии, граждански и неправителствени организации са създали мрежа или общ ляво-патриотичен фронт.

„Целта на ляво-патриотичния фронт е да създаде реална алтернатива на пагубното и престъпно правителство на сглобката и да върне надеждата на българите за по-добро и сигурно бъдеще в родината. Обединяваме се около ценности, принципи, политики и приоритети, които ще изведат България от сегашната финансова, икономическа, демографска и морална криза. Нещо повече - една от основните ни цели ще бъде да се формира Новия Национален идеал на България, който да изхожда от сегашната реалност и от традиционните български ценности“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Според него единственият шанс на България в тези трудни времена е обединение на здравомислещите и моралните сили.

„Това обединение има реален шанс да се превърне във втора политическа сила още на тези избори, защото българите искат не евроатлантическо, а българско правителство, което да решава проблемите на българския народ и държавата като цяло. Убеден съм, че обединението, което правим за предстоящите предсрочни парламентарни избори ще се превърне в реална алтернатива на „сглобката“, както и на всичко случващо се в България в последните години“, заяви още Симеон Славчев.

Според него най-страшното е, че управляващата сглобка е довела България до пълен разпад на държавност, морал и ценности.

Ясно и категорично трябва да кажем, че сглобката, която направиха мутрите, мафията и шарлатаните направи така, че българите да загубят всякаква надежда, а над 60 % от тях да откажат въобще да участват в обществено политическия живот на страната. Продължаваме промяната беше създадена уж като алтернатива на ГЕРБ. Нещо повече те ясно заявяваха, че са в политиката, за да изчегъртат ГЕРБ и ДПС и да вкарат Бойко Борисов в затвора. Но вместо това успешно изпраха Бойко Борисов и Делян Пеевски и управляваха заедно с тях в последните девет месеца. Нашата цел е да върнем морала в политиката и той да бъде основополагащ, както и да спрем подмяната, а делата да започнат да отговарят на думите“, каза още председателят на партия МИР Симеон Славчев. Той допълни, че с Левицата няма как да се прави каквото и да е обединение, тъй като имат принципни и ценности различия с тях.

„Ние сме за традиционните български семейни ценности, а Левицата са за Истанбулската конвенция и джендър идеологията. АБВ, която е част от Левицата участва като коалиционен партньор на ГЕРБ и няма как да имаме общи действия с бивши коалиционни партньори на Бойко Борисов, които са също толкова виновни и отговорни за състоянието в което се намира в момента държавата, колкото и самия него“, заяви още лидерът на партия МИР.

Последно от нашият блог