11/10/2023

Специалната операция "Шок и трепет"

Като гледам какво се случва в България след изборите от април т.г., неволно в съзнанието ми изниква телевизионната картинка от летището в Кабул ,когато на 16 август 2021 година от набиращия височина американски военен самолет падаха като круши нещастни афганци, търсейки своето спасение. Всички тези стотици местни хора, събрали се на пистата на летището двадесег години след началото на американската окупация, честно работили за САЩ и споделяли техните виждания за демокрация и просперитет са очаквали поне проява на елементарна грижа и съчувствие в създадената от същите тези американци критична за живота им ситуация. Многозначителен за истинските цели на американския неоколониализъм днес е факта, че войната в Афганистан, лишила от живот стотици хиляди мирни жители и над 4000 военнослужащи на коалицията в т.ч. и петима българи, както и тази във Виетнам не бе спечелена и завърши с позор за САЩ и настоящия президент Байдън!

Интересното за нас в случая е дали днешните български американофили осъзнават, че много скоро, благодарение на провежданата от тях инфантилна и първосигнална атака срещу историческата памет на нашия народ и срещу чувствата и надеждите му за по-добър и смислен живот ще се окажат в положение на забравени за последния американски военен самолет, излитащ от Пловдив? Едва ли осъзнават! Особено онези ,които вече имат осигурено чуждо жителство, напълнени банкови офшорни сметки и свои замъци в курортните градчета на страните от колективния, антируски Запад!

По същото историческо време , на другия край на света станахме свидетели на бурните аплодисменти, с които участващите в заседанието на БРИКС в Йоханесбург приветстваха по видеовръзка появата на Владимир Путин на екрана. Това бе ярка демонстрация, че най-отговорните представители на страни от всички континенти сърдечно

приветстват новия световен лидер,

който с действията води човечеството към един друг, по-добър свят. Вероятно в този миг Уйнстън Чърчил и идеологът - колонизатор на Африка Сесил Джон Родс нервно са се обръщали в гроба. И има защо: заседанието се провеждаше в родината на победителя на английския колониализъм Нелсън Мандела; в президиума на пленарната сесия редом с президента на ЮАР Рамафоса бе премиерът на Индия - перлата в кораната на английското колониално могъщество Моди, лидерът на комунистически Китай Си и президентът на най-голямата държава в Латинска Америка бразилецът де Силва, които заедно, единни и решителни , дадоха нов и мощен тласък на колелото на световната история напред и нагоре , загубило преди години верните си ориентири след разгрома на реалния социализъм в Студената война.

Политиката е сложна работа.Много малко хора, въпреки амбициите и необоснованите си претенции могат обективно и компетентно да анализират динамичните и в много случаи многовариантни по своята същност процеси. Както се казва: умният ще разбере , а на глупавия не му и трябва да знае!

Хераклит преди повече от две хиляди години бе написал:„Panta rhei, panta chorei”, което и до днес е актуално, защото истина е ,че „Всичко тече, всичко се променя!”.

"Третият път" на Бил Клинтън доведе света до задънена улица. Глобалният световен ред, начело със самоопределилият се за хегемон се сгромолясва.Многоходовите специални операции на Путин чертаят и на практика прокарват Пътя на многополюсния или макрорегионален световен ред в развитието на съвремнната цивилизация. Планетарната общност, с изключение на страните, които са "под игото" на САЩ, вече не се примиряват с положението, когато еднолично една страна определя съдържанието , дневния ред и посоката в стремежа на народите към по-добър живот, свобода и щастие. И ако САЩ бяха получили правото си на глобален лидер по силата на

реална икономическа мощ и перспектива,

то, по всяка вероятност, днес въпросът за тяхното детрониране не би стоял толкова остро. Но Съединените щати, използвайки факта, че Втората световна война бе далеч от тяхната територия и чрез традиционно силната агентурна и финансова инфраструктура на Великобритания наложиха на света Бретън-Уудската система. Зафиксираното от нея тоталното господство на американския долар в международните финанси я превърна в система за пладнешки грабеж и терор над страните извън "златния милиард". Ключовото и оперативно звено за глобалното господство на САЩ и колективния Запад над останалия свят бе и е Банката за международни разплащания (БМР) в гр. Базел, Швейцария. Тази финансова институция, създадена през 1930 година от банкера на Хитлер Ялмар Шахт и управителя на Английската Централна банка Монтегю Норман, днес задължително изпълнява указанията на "групата на тридесетте", включваща бивши ръководители на централни банки и влиятелни частни банкери, чрез които елитния световен частен банков сектор утвърждава своята власт над висшите финансови структури на всички държави по света. Това е изключително ефективния инструмент за безапелационни санкции към "непослушните", вкл. и чрез изключване от системата "СУИФТ",както и за осъществяване на натиск върху правителствата чрез "кредитиране" при заробващи условия от МВФ и групата на Световната банка с нейните икономически "килъри". Това е и източника на магическата исполинска сила на хегемона и техните местни компрадори, работещи по схемата:

"пари – власт – пари прим",

където "пари прим" означава "легитимно" разполагане и изразходване на безумно много необезпечени долари, с които се купуват съвести и правителства по света; яхти, самолети и къщи на брега на Женевското езеро; обучават децата си в Оксфорд, Харвард, Бъркли и др.;организират цветни революции и военни интервенции; отдават се на перверзни удоволствия и сатанински сборища; заседават в "открити" и тайни общества; разпространяват пост-истини, използват двойни стандарти, манипулации и страховата психоза за контрол над населението по света!

Във връзка с отказа на председателят Си и президентът Путин да участват в годишната среща на върха на организацията Г-20 в Делхи на 10-11 август т.г. е интересно да припомним, че "групата на двадесетте", създадена през 1999 година във формат министри на финансиите и председатели на централните банки на двадесетте най-развити държави , по същество, е "дъщерна структура" на базелската БМР, като ядрото ѝ е от "групата на десетте", включваща членовете на Съвета на директорите на БМР-Базел,състоящ се от представители на страните от Г-7 плюс представители на МВФ, Световната банка и Европейския съюз. Към тези десет се присъединяват други 10 страни от "втори ред", в т.ч. петте члена - основатели на БРИКС, а сега вече седем след приемането на Саудитска Арабия и Аржентина, а останалите три страни-членки на Г-20 са Индонезия, Мексико и Турция, подали пълни заявки за приемане в БРИКС през 2024 година т.е. налице е пълно равенство на гласовете, което превръща организацията Г–20 в неработеща международна структура.

Реалната патова ситуация в света днес, предопредели и необходимостта по време на срещата на БРИКС в ЮАР да се приематредица съдбоносни решения, намерили отражение в приетата с консенсус Декларация и станали предмет на широки обсъждания в световните медии. Но има един аспект, на който много малко анализатори обърнаха внимание. Става дума за това ,че фактически БРИКС предяви ултиматум на колективния Запад начело със САЩ по въпроса за бъдещето устройство на света или както е записано върху банкнотата от един долар за:

NOVUS ORDO SECLORUM” – "Нов световен ред"!

Сега действащият световен ред най-арогантно и демонстративно бе формулиран от чернокожия 44-ти предидент на САЩ Барак Обама:

"Америка трябва да определя правилата. Америка трябва да приема решенията. Другите страни са длъжни да играят по правилата, които ще установи Америка и нейните партньори , а не обратното".

Няколко години по-късно,Доналд Тръмп с могъществото си на 45-и президент, също така директно, определи истинската същност на формулирания от Обама американски хегемонизъм:

"Централата на световната политическа власт е тук, в Америка. Тази корумпирана политическа власт е най-мощната сила, стояща зад усилията на радикалната Глобализация, която отнема властта от работещите хора.

Техните финансови ресурси са практически неограничени, техните политически ресурси са неограничени, техните медийни ресурси са ненадминати.

И най-важното ! Дълбочината на тяхната аморалност е абсолютно безгранична!"

Този открито демонстриран яростен антагонизъм в управлението на САЩ и в самото американското общество принуждава страните от БРИКСднес пряко да заявят: или реформирате съществуващите международни институти по начин ,че те да служат равнопоставено на всички държави или

БРИКС ще създаде паралелни структури, които да ги заменят.

Основание за подобно заявление е факта ,че на срещата на високо равнище на БРИКС в Йоханесбург присъстваха делегации от над 60 страни на света, коитопредставляваха над 2/3 от населението на земята. Преди приемането на новите членове страните-основателки заемаха над 25% от територията на света, с население над 42% от световното , докато Г-7, съответно, е с територия около 15% и с население 10% от това на света. Брутният вътрешен продукт при паритет на покупателната способност на страните от БРИКС е 56 трилиона ам.долара, а на страните от Г-7 52,2 трилиона ам.долара. След приемането на новите членове обединението БРИКС+ ще притежава 44,35% от доказаните световни нефтени залежи и 80% от световния добив на черно злато! Но това не е всичко. БРИКС+ като съюз от държави, постепенно , но реално поема контрола върху ключовите сухоземни и морски търговски маршрути по целия свят. Това се отнася както за исторически сложилите се: "Път на коприната", и "Южен морски път", превръщайки Суецкия канал и Персийския залив във вътрешни водни територии на БРИКС, а чрез Аржентита и контрола над Магелановия пролив , но така също и за най-новите - "Северния морски път" и сухоземния коридор "Север-Юг", свързващ Русия, Иран, Индия и Африка и т.н.

И в тази си нова "декорация" БРИКС заявява за необходимостта от най-бързо реформиране на световните институти, в това число ООН, МВФ, СТО, МОК и т.н. На този етап страните от БРИКС говорят за реформиране, но ако колективня запад откаже, тоще бъде стартирана пълна смяна на съществуващата система: Банката за развитие на БРИКС фактически е готова да поеме ролята на МВФ и СБ, при това без да налага заработващи условия при кредитиране икономиките и социалните проекти на страните, а преминаването към взаимни разплащания в национални валути е първата крачка към емитирането на единна валута. Създаването на макрорегионални обединения на географски принцип ще е началото към структурирането на световна политическа организация с постоянно заседаващ орган на управление, състоящ се от равнопоставени представители на всички макрорегиони и Общо събрание на всички участващи страни - членове на БРИКС+; създаване на собствени рейтингови агенции, стокови и финансови борси и регулативен орган в областта на свободната търговия; обединена структура за организиране на общи спортни мероприятия и съревнования и пр. Решителната заявка за промяна, демонстрирана от голяма част от притисканите, тероризирани, убивани, унижавани и разграбвани страни-колонии, провокирана от специалната военна операция на Путин, подкрепена от председателя Си говори , че развиващите се страни са очаквали "своя час" за да предявят претенциите си към Вашингтон и неговите сателити. В настоящия исторически момент страните и народите от Африка са планетарния център на взрива от активност и готовност за единни крайни действия. И за да бъде опредметена представата ни за случващото се трябва да кажем, че ако скоро не настъпят реформи, то ще бъдем свидетели на появата на новия СИВ, вероятно и на нов Варшавски договор, но не монополни под пълния контрол на хегемон , а колективни със зачитане на всяко мнение! Случващото се през 2023 година е начало и практически сбъдващо се пророчество на автора на "Сблъсъкът на цивилизациите" Самюъл Хънтингтън за борбата на народите за преобразуване на настоящия световния ред, определен от него като: «The West versus the Rest» ("Западът срещу останалите!")

Това са епохални промени. На западното задкулисие е

предявен ултиматум,

който предизвика сред политолозите на "изключителните" пълен шок.Президентът Путин и Председателят Си се отказаха да участват лично в срещата с ръководителите на най-развитите страни и международни организации Г-20. С това си решение те ясно показваха на света ,че с настоящите лидери на Г-7 , МВФ, СБ и ЕС няма за какво повече да си говорят. Потвръждавайки тази позиция, министърът на МВнР на РФ Сергей Лавров по време на срещата си със студентите от МГИМО на 1-ви септември т.г. заяви: " Нито една от принципиалните договорености, които бяха подписани от нас със Запада след 1991 година не бе изпълнена. Нито една! Ето защо на тяхната дума днес не трябва да вярваме, но не трябва да вярваме и на подписите на техните лидери, поставяни под множество документи!" Тази категоричност е показателна,че връщане назад към запазване на досегашното статукво няма да има!

Първият незаобиколим фактор за случващата се промяна е икономическата и технологична мощ на Китай и невероятната последователност на неговите ръководители при отстояване и прилагане на техните извечни и справедливи принципи в общуването между държавите. Вторият решаващ фактор е видимото военно превъзходство и демонстрираната мощ на "непобедимата и легендарна" руска армия във войната ѝ с колективния Запад начело със САЩ на бившите територии на Украйна. Впечетляваща е изключителната нравствена зрялост и консолидация около своя лидер на гражданското общество в РФ, бетонирана с постигнатата продоволствена самодостатъчност на страната,с провежданата ефективна социална политика и стряскащо с мащабите си усвояване на гигантските природни ресурси, съпроводено от паралелно изграждане на многофункционална инфраструктура по цялата огромна територия на Федерацията.

И всичко това се случва днес , в реално време, на фона на неудържимото желание на болшинството страни по света да скъсат веригите на колониалната си зависимост от ненаситния хегемон-надзирател и световен жандарм и неговите васали по места. Това са необходими и достатъчни предпоставки за да се случи Новия, по-добър и изстрадан световен ред, гарантиращ на многомилиардното население на Земята просперитет, взаимно уважение и зачитане мнението на другия – по-малкия и по-слаб съсед и партньор, отказ от задкулисни договорки и двойни стандарти, прогнозируемост в поведението и прозрачност в действията.

Всички онези, които пристрастно следят случващото се в света не може да не си дават сметка ,че успешната реализация на всички идеи, прогнози и решения за глобално развитие, които са призвани да спрат деградацията и нравствения упадък на планетата е възможна само при условие, че се намери максимално широк и работещ консенсус по следването на един или няколко глобални критерия и цели, които да водят към системното и ефективно решаване на постоянно възникващите предизвикателства пред човечеството в средносрочен период.

Процесите ,които днес разтърсват света не са случайни и нелогични.Те са резултат от импотентните интелектуални напъни на вманиачени в собствената си псевдо гениалност и историческа мисия човешки индивиди, които явно нещо са разбрали, но недоразбрали, учили , но недоучили и днес страстно са прегрънали "Златния телец", вървейки през света като през пустиня в търсене на "обетованата земя". Тези "изключителни" призраци, въоръжени до зъби, вече хилядолетия с огън и меч доказват сатанинската си правота и това ще е така, докато не се намери сила, която да ги отрезви и постави там, където им е мястото.Ето как нагледно, чрез творчество на Френсиз Фукуяма се онагледява 33-годишния процес на световната деградация:

Март 1989 г. Сп. "The National Interest".Статия "Краят на историята": " ......това е краят на историята като такава, завършване на идеологическата революция на човечеството и универсиализация на западната либерална демокрация като окончателна форма на управление ...".

Януари 2012 г. Сп. ." Foreign Affairs".Статия " Бъдещето на историята": "..Трябва ни нова идеология, която да промени държавния сектор, правейки го независим от сегашните заинтересувани лица ... Идеологията трябва решително да предяви необходимостта от преразпределение на благата и предоставяне на реален път за прекратяване доминирането на интересите на определени групи в политиката. ...Няма да постигнем мобилизация дотогава, докато средната класа в развитите страни... продължава да счита ,че нейните интереси най-добре се защитават от свободата на пазара и слабата държавна намеса".

Октомври 2016 г. Сп.." Foreign Affairs". Статия "Политически упадък или обновяване на Америка?": "Преди две години доказах ,че Америка страда от политическо загниване. Конституционната система на ограничения и противовеси в съчетание с партийната поляризация и появата на добре финансирани групи води до възникването на това, което аз наричам "ветокрация"...... Това е положение, при което е по-лесно да не дадеш на правителството да направи нещо, отколкото да го използуваш за благото дело".

Тази загниваща политическа система на неолибералния капитализъм, по думите на Фукуяма е обречена. Доналд Тръмп се опита да направи нещо добро за Америка, но не бе му разрешено. "Де факто" САЩ и колективния Запад се саморазрушават. И се мъчат да повлекат след себе си и целия свят! Всеобщо е мнението на западните "мозъчни центрове" ,че капитализмът се е изчерпал като възможност за развитие на световната цивилизация, че "чергата" вече гори от единия край и ако трябва пак, образно да охарактеризираме съвременното състояние на глобалния хегемон, който все още си мисли ,че ръководи света по установените от него правила ,то най-подходящ е фотоетюда от самолета със спъващия се и пълзящ по червената плюшена стълба нагоре американски президент, демонстриращ огромното си желание да се добере до "твърда земя" и да козирува на поставилите го на този пост задкулисни властелини на света!„Сausa perduta!“

Това, за което говори Фукуяма през 2012 година е валидно за състоянието на нещата в нашата страна днес, десет години по-късно. Фактът,че около 56% от имащите право на глас българи не участватат , а 4%,участват, но гласуват против всички на парламентарните избори показва , че за болшинството наши граждани вече е без значение, кой управлява държавата– налице е апатия и отвращение към наложената от американците неоколониална, неолиберална система порядки. Тези, които отиват да гласуват са пряко или косвено купени от партийните босове, които ги уреждат с доходоносни държавни постове, с печелене на обществени поръчки, с благоразположение към тях на контролните, правоохранителни и съдебни органи, с "удобни" условия за правене на бизнес без да се плаща данък "печалба" и социални осигуровки и т.н. С други думи, прави се всичко за изкуственото превръщане на тази привилигирована каста на малцинството в "средна" класа и в гръбнак на "демокрацията" и неолиберализма в България, властваща вече над 33 години! Но към тях прибавяме и "елитните" играчи – партийните босове, средните и големи бизнесмени и банкери – които са на пряк контакт с Големия брат и които "пият вода" за многомилионните си далавери директно от извора.Тук са и онези , които "забравиха" да върнат народните пари, получени чрез нароилите се след началото на прехода търговски банки. За периода от 1990 до края на 1994 година размерът на невърнатите т.н. лоши кредити е бил 281 млрд. лв., при среден обменен курс $1:25лв. т.е. необслужваните заеми в края на 1994 г. са били на стойност 11,4 млрд.$ при положение ,че външният дълг на България за 45-те години социализъм, увеличил се двойно в периода 1985-1989 година е бил по- малко от 10 млрд.$ .

Целият нашенски "златен милион", репрезентативна част на западния "златен милиард", гласува аполитично, т.е. така, както му нареждат босовете. Воден от собствения си егоизъм, той е готов на всичко стига да запази завинаги екстензициалното за него статукво в

оазиса на лъжата и кражбата,

каквато днес е България!

Тези последователи на мамона имат своите кумири, един от които е световния спекулант и манипулатор, 93-годишния унгарски евреин Шорош Дьорд. Неговите 27,4 млрд.долара са плод на голямата и дълга планетарна измама,изразяваща се в печатането на пари без стойност т.е. фалшиви пари , за които безапелационно и постоянно се внушава, че са резервната валута на света и най-сигурното платежно средство.Това е фокуса! Когато има много пари без стойност, всичко може да бъде залагано като обеспечение, независимо дали е ликвидно – жилища, застраховки, коли, бъдещи доходи, земеделски реколти, научни открития и ненаписани романи– практически всичко, материално и духовно, стига да е с договор за нечие попечителство и да обслужва правилото: "Всеки гражданин на планетата трябва да е длъжник на Системата и животът му да зависи от нея!" Със своята дейност Сорос десетилетия наред беззаветно служи на тази планетарна супер - система!

През 1998 г. в интервю на журналиста Алекс Джонс, излъчено по американската телевизия CBS, вече американецът Джордж Сорос, на въпрос на водещия: "Вярвате ли в Бог?" отговаря: " Не!Не вярвам в Бог. Той е измислен от хората!" На друг въпрос на водещия: "Вярно ли е ,че в периода след 1995 години сте финансирали американските интереси на Балканите в по-голяма степен, отколкото самото американското правителство?" Сорос отговаря: "Като участник на пазара, аз трябваше да се конкурирам за да победя, а просто като човек аз се безпокоя за обществото, в което живея." На въпрос на водещия, дали е участвал в погромите на германските окупатори над евреите в Унгария, Сорос отговаря : "Да, аз бях на 14 години. И аз бих казал, че тогава се закали моя характер". Водещият продължава да пита : "Имахте ли чувство за вина?" Сорос отговаря: " Не!".

В първите дни на септември т.г. от средствата за масова информацията разбрахме, че Джордж Сорос предава властта в неговата империя на сина си Алекс Сорос, който впоследствие обяви ,че компаниите рязко съкращават дейността си в Европа и се съсредоточават в САЩ. Според европейските анализатори това решение на Сорос е продиктувано главно от факта ,че социалното и политическо преустройство на страните от Централна и Югоизточна Европа благополучно е приключило и паричните потоци трябва да се насочат по други направления. По мнението на специалистите ако през последните 30 години огромната армия от агентите за влияние на "Открито общество " на Сорос в Европа работеха в различните НПО ,то днес те вече са установили

пълен контрол над европейските правителства и

системата е започнала сама да се възпроизвежда

в масов мащаб. Като резултат се констатира, че либералния дневен ред в новите членки на ЕС постига отлични победи срещу противниците на неолиберализма и свободния пазар – всеки несистемен политик, който има потенциал за развитие е призимяван още при "набирането на височина". Интересното е друго. Според Алекс Сорос, изтегляните от Европа финансови средства (за 2024 година обемът ще е около 1,5 милиарда долара) ще бъдат пренасочени за либералното преустройство на Съединените щати, защото в последните години консервативните сили в Америка започват да дават силен отпор на модните либерални направления, което ще е решаващо за резултатите в предстоящата президентска битка.

Явно е ,че щом соросоидния конгломерат се прегрупира в световен мащаб, то в близките месеци може да се очаква разгръщането на генералното сражение между силите на Светлината и тези на мрака!

Но има няколко знаменателни събития, които са антитеза на дейността на Сорос и компания. През юни 2013 година Папа Франциск в словото си пред чуждите посланици във Ватикана постави диагнозата: " Това, което става днес с нашия свят не е просто потребителско общество - това е диктатура на парите! Всички говорят за дявола, за заговори и войни и светът отдавна е в плен на "златния телец". Ние самите, както това първи направи народът на Мойсей, го избрахме за идол, а вече и децата си въвличаваме, приучавайки ги към разкош, като ги развращаваме да преследват измислената цел - безугледен стремеж към успех, власт и богатство".

През юни 2016 година при посещението му във Ватикана, Папа Франциск връчи на Владимир Путин паметен медал, съпровождайки церемонията с думите: "Този медал е сътворен от един художник през миналото столетие. Върху него е изобразен ангел, приносящ и мир, и справедливост, и солидарност, и защита!"

На 25 август 2023 г. по време на телемост с над 400 млади руски християни-католици, събрали се в базаликата "Св.Екатерина" в гр. Санкт-Петербург Папа Франциск ,обръщайки се към руските младежи заяви:" Вие сте наследници на велика Русия: на великите руски светци, на велики държавници, на великата Русия на Петър Първи, на Екатерина Втора , на империята – величествена, образована, с велика култура и велика човечност.Никога не се отказвайте от това наследство!"

Папа Франциск е аржентинец, първият в историята понтифик от Латинска Америка, първият йезуит и първият папа , който приема името на св.Франциск от Азиси, основател на бедния орден на францисканците, известен със своя аскетизъм и стремеж за общуване с обикновените хора. От първи януари 2024 година, когато домакинството на БРИКС се поема от Руската Федерация, Аржентина става пълноправен член на организацията. Срещата на лидерите на БРИКС ще се проведе в гр. Казан, столицата на Република Татарстан и естествения център на ислямското вероизповедание по руските земи. През 922 година Кубратовите българи, населявали тази територия приемат исляма и изграждат мощната Волжска България с център град Болгар. Символично е ,че в БРИКС през 2024 година ще участват и четири новоприети ислямски държави: Саудитска Арабия – Меката на ислямската религия , Обединените арабски емирати, Иран и Египет, с което в новата световна организация ислямското вероизповедание ще има много силни позиции.

И за финал. На 28 април т.г. в Централната военна клинична болница на МО на РФ "Александър Вишневски" в гр.Красногорск, недалеч от Москва

се случи чудо.

Върху остъклената част по вратите на коридорите на всичките шест етажа на болницата едновременно се появяват образи на Богородица, различно позиционирани, които не могат да бъдат изтрити. За това разказва в своя телеграм-канал свещенника от РПЦ Светослав Чурканов , който вече над година посещава военната болница , където са настанени за лечение много руски войници , ранени по фронтовете на СВО. Той свидетелства ,че образът на Богородица се е появил в деня, когато в реанимацията на болницата лекарските екипи са се борили за живота на млад руски военнослужащ, но за съжаление не са могли да го спасят. Православният свещенник е убеден ,че Пресветата Богородица е посетила болницата за да спре страданията на момчето, което се е намирало там повече от месец в много тежко състояние. Това заключение се потвърждава и от пристигналият в болницата монах от известната монашеска обител "Оптина пустинь", стареца Илий, който по думите на известния телевизионен журналист и публицист Андрей Караулов е казал:" Да, тя е идвала тук, взела е момчето за да не страда, а по коридорите на болницата ходят много страдащи като него момчета и тя иска да бъде с тях!" И Караулов възкликва: "Фантастика. Чудото затова е чудо, защото не може да се обясни! Погледнете още веднъж. Чудо, каквото отдавна не е имало по нашите земи. Случвали са се чудеса, изцеляващи хора от болести – за тях много сме говорили и показвали. Но това е Чудо!" (www.youtube.com/watch?v=fEvy4fbnZ5A)

N.B. Бог е с нас ! Вярвайте!

Автор: Георги Вацов, списание "Сигурност"

Последно от нашият блог