10/30/2023

ФИЛИП ЗУБЕРСКИ е едно от новите лица в листата на партия МИР в Ботевград

Филип Зуберски е едно от новите лица в листата на партия МИР в Ботевград и въплъщава в пълния смисъл образа на нашите идеали - млади, образовани и инициативни хора. Той е на 35 год., учител по Информационни технологии и информатика в ППМГ "Акад проф.д-р Асен Златаров", гр. Ботевград, работи като спортен журналист 12 години, а днес е кандидат за общински съветник на партия МИР в Ботевград. Ето и цялото му интервю 👇

◼️Вашите имена, възраст и семеен статус?

-Казвам се Филип Зуберски, на 35 години, семеен, с едно дете.

◼️Какво е Вашето образование?

-Завърших висшето си образование в Университета по библиотекознание и информационни технологии в гр. София, специалност „Печатни комуникации“. Защитих дипломната си работа на тема „Дезинформация и фалшиви новини в медийната среда“ с отличен. Имам учителска квалификация към Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийски университет – гр. Стара Загора. Сертифициран съм като Google Educator, ниво 1 и 2.

През 2021 г. бях награден като „Иновативен учител“ в ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград, като през същата година получих и отличието „Учител на годината“, както на ниво училище, така и на ниво Община Ботевград, в категория „Средно образование“.

През 2023 г. отново бяха отличен с приза „Учител на годината“ в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград, но и бях класиран на трето място сред 220 преподаватели от цялата страна в конкурса „Нестандартен учител“, организиран от Университет "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Бургас.

◼️С какво се занимавате?

-Вече пета година съм учител по Информационни технологии и Информатика в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград. Преди това съм работил в различни национални медии, като спортен журналист в продължение на 12 години.

◼️Какво е Вашето хоби?

-Компютри, спорт, писане и фото/видео заснемане.

◼️Имате ли друг опит в политиката или обществена дейност?

-Не.

◼️Защо решихте да участвате в Местни избори 2023 с листата на МИР – Ботевград?

-Защото човек трябва да помага на тези, които искат нещата да се случат и да поеме отговорност, а не да чака, надявайки се, че някой друг ще го направи вместо него.

◼️Какво бихте искали да се подобри в Община Ботевград?

-По-строг контрол при спазване на правилата за движението по пътищата на територията на Община Ботевград. Ако искаме да сме спокойни за собственото ни здраве и това на нашите деца, нещата трябва да се променят.    

◼️С какво се гордеете най-много в живота си?

-В края на 2020 година с трима от най-близките ми приятели успяхме да реализираме най-голямата книгодарителска кампания за годината в България. Създадохме инициатива „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“ в помощ на читалища в Тетевенския край. За целта събирахме нови или изключително запазени книги, издадени след 2000 година. В кампанията се включиха хора, фирми и институции от цялата страна, като в крайна сметка успяхме да обновим книжния фонд на четири читалища с 3092 книги и над 200 списания.

◼️В коя сфера от обществено-икономическия живот на Общината бихте били най-полезен, ако бъдете избран за общински съветник и защо?

-Най-вече в сферата на образованието, културата и спорта. Те са най-близки до мен и смятам, че имам достатъчно опит и идеи, които да бъдат реализирани с всеобщи усилия за по-доброто бъдеще на Община Ботевград.

◼️Защо избрахте Община Ботевград за Ваше местоживеене?

-Живях 13 години в гр. София, но когато станах родител, исках детето ми да живее на по-спокойно и организирано място. Ботевград винаги ми е харесвал, тъй като моята съпруга е оттук. Затова решихме да се преместим и вече пет години и половина сме щастливи жители на този град. Високото ниво на образование, засилената културна дейност и разнообразието от спортове за практикуване са също от жизнено важно значение за нашия избор. Красивите зелени кътчета и богатата историята правят това място още по-специално.

В крайна сметка най-важно е да осъзнаем, че да живеем на прекрасно място не е достатъчно. Смятам, че всеки от нас трябва да мисли и помага за по-добро бъдеще за всички, а не само за своето собствено.

Подкрепете Филип Зуберски с ✅63 за партия и преференция 🟢108 на Местните избори.


Последно от нашият блог