10/20/2023

Най-важният проблем в община "Родопи" е неизпълнението на гласувания бюджет всяка година, смята кандидатът за кмет Васил Кендов

Най-важният проблем в община "Родопи" е неизпълнението на гласувания бюджет всяка година, смята кандидатът за кмет Васил Кендов, издигнат от партия МИР. Това коментира той за БТА. По думите му това води до по-малко пари за инвестиции в населените места и проблем с обществения транспорт.

Решението на този проблем според него минава през задължително онлайн излъчване на заседанията на Общинския съвет, като по този начин общността ще бъде текущо информирана за активностите и дейностите в общината, което ще позволи от своя страна по-добър контрол върху разходите и приходите.

Привличането на инвеститори и организирането на повече тържища за земеделска продукция също е начин за увеличение на приходите в общината, смята кандидатът.

Не на последно място средства могат да постъпят от Плана за възстановяване и устойчивост. В миналогодишния бюджет са заложени приходи от проекти в размер на едва 500 000 лв., като от отчета за полугодието е видно, че не е постъпил нито един лев, коментира Кендов.

Партия МИР е с номер 63 в бюлетината.

Последно от нашият блог