9/19/2023

Партия МИР издига един от най-добрите експерти по транспорт за кмет на София

Партия МИР издига един от най-добрите експерти по транспорт в България за кмет на София. Това съобщи лично лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

„София има нужда от кмет, който е експерт, професионалист, който има практическия опит, който не е популист, а знае как могат да бъдат решени проблемите на столицата и на софиянци. Именно за това партия МИР издига проф. д-р Симеон Ананиев за кмет на София, който освен, че е един от най-добрите експерти по транспорт в България, но и притежава всички изброени от мен качества, които един кмет на столицата трябва да има, за да бъде успешен и ефективен. Един от най-сериозните проблеми на София е чистотата на въздуха, който е свързан пряко с транспорта и начина по който той е организиран. Проф. Ананиев има цялостна концепция за интегрирането на транспорта, инфраструктурата и логистиката на София в една система, която ще оптимизира транспортната схема на София. Чрез нейната реализация значително ще се подобри качеството на въздуха и на живот в столицата, а градския транспорт ще стане лесен, удобен, достъпен и предпочитан от всички“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР залага на коренно различен подход в политиката и че един от основните и приоритети е чрез платформата на МИР в политиката да влязат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти, а не никому неизвестни партийци. Лидерът на партия МИР заяви, че в листата за общински съветници за София ще попаднат именно такива доказани експерти, което според него ще даде възможност на софиянци да изберат истинската алтернатива на предстоящите местни избори.

Кой е кандидата за кмет на София от партия МИР?

Проф. д-р Симеон Ананиев е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта. Той е председател на Клъстър зелен транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите, съдебен експерт (вещо лице) в списъците на Министерство на правосъдието на България за извършване на транспортно-икономически експертизи. Преподавател е по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Бивш председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални превози. В периода 2006 – 2010 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ към Министерството на транспорта и стартира нова фериботна линия Варна - Кавказ от Фериботен комплекс Варна. От 2012 г. е доцент, а от 2018 г. е професор във ВТУ „Тодор Каблешков“ в София.

Последно от нашият блог