10/19/2021

Партия МИР откри предизборната си кампания с молебен и водосвет

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) откри днес предизборната си кампания с молебен и водосвет за здраве, успех и благополучие на целия български народ. На водосвета в столичния храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ присъстваха председателят на партия МИР Симеон Славчев, членове на ръководството, водачи на листи и кандидати за народни представители.

„Партия МИР отстоява демократичните, моралните, семейните и християнските ценности, а една от целите на партия МИР е да върнем нормалността и държавността в страната и да спрем разделението в българското общество. Историята е доказала, че само тогава, когато българите сме единни успяваме да постигнем всяка наша национална цел.“ Това каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев по време на откриването на предизборната кампания на партията в София. Той подчерта, че православието и вярата са съхранили България и българския народ през всички трудни векове и години и че днес повече от всякога българското общество се нуждае от обединение.

„Партия МИР налага нов стил и модел на правене на политика чрез морал, ценности, експертност и професионализъм и доказателство за това са нашите листи. В тях са едни от най-добрите експерти във всички сфери, преподаватели във висшите учебни заведения, учители, доктори, адвокати, дипломати от кариерата, инженери, мениджъри, общественици, културни дейци, спортисти, представители на малкия, средния и фамилния бизнес, производители, докторанти, както и много млади хора“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е единствената партия, която предлага обединение и национален консенсус около пет национални приоритета. Това са работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика.

„Реализацията на тези пет национални приоритета ще превърнат България в силна социална, индустриална и уважавана държава, а българския народ проспериращ и щастлив. Именно за това предлагаме всички национално отговорни политически партии да водим диалог и да се обединим около тези пет приоритета, които да станат основа за съставянето на следващото правителство“, заяви Симеон Славчев.

Той подчерта, че най-сериозният проблем на България през изминалите тридесет „демократични“ години е въпросът за качеството, подготовката, компетентността, ценностната система и, най-вече, за ефективността на управляващите, измерима с качествени критерии.

„Именно за това партия МИР предлага в България да бъде въведена чрез закон Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление. Първостепенна задача е в управлението да бъдат привличани признати и доказани професионалисти и експерти и за това партия МИР предлага в Конституцията на България, както и в законовите и подзаконовите актове да се регламентира, че заемането на управленски позиции в държавата се осъществява само по строго определени правила и само след преминаване през конкурси, провеждани от специалисти в дадената област. Всичко това ще гарантира коренно различен подход при подбора на управленските кадри в страната, които ще бъдат компетентни, експерти и професионалисти“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта още, че за да е здраво и устойчиво едно общество, не трябва да съществува дисбаланс между справедливостта и свободата, а идеологията, която партия МИР изповядва ще даде на българите възможността да си избират само онова управление, което ще им гарантира достойно съществуване и неограничени възможности за личен успех и развитие.

„Наш дълг е не само заради нашите деца, но и заради общото ни бъдеще в Родината да върнем доверието, морала, вярата, надеждата, справедливостта и нормалността в държавата“, каза още Симеон Славчев и призова всички честни, мислещи и смели българи да застанат рамо до рамо и да поведат битка за по-добро бъдеще на Отечеството.

Последно от нашият блог

Партия МИР: Най-големият проблем на българите са високите цени на тока, на газта, на горивата и на хляба

В момента най-големият проблем на българските граждани не е зеленият сертификат, а високите цени на тока, на газта, на горивата, на хляба, както и растящите цени на всички други стоки и услуги. Това каза председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

Симеон Славчев: Миротворческият контингент на ОДКС влезе навреме в Казахстан

Миротворческият контингент на Организацията по Договора за колективна сигурност (ОДКС) влезе точно навреме и напълно законно в Казахстан. Това каза в интервю за националната телевизия на Казахстан председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

България чества 171 години от рождението на Тодор Каблешков

Днес се навършват 171 години от рождението на българския революционер Тодор Каблешков.В навечерието на Априлското възстание Каблешков пише Кървавото писмо и завършва с думите: "Ако вие, братия, сте били истински патриоти и апостоли на свободата, то последвайте нашия пример и в Панагюрище..."Тези думи на Тодор Каблешков са валидни и днес, защото личният пример е най-важен!