9/23/2022

Симеон Славчев: Партия МИР предлага обединение около пет приоритета

Симеон Славчев: Партия МИР предлага обединение около пет приоритета

Според него по конфликта с Украйна България трябва да заеме позиция на пълен неутралитет

Предлагаме национален консенсус по пет приоритета - работеща ефективна икономика, оползотворяване на всички дадености на България в туризма, логистиката, съдебна реформа, въвеждане на електронно правителство и балансирана външна политика. Призоваваме всички да се обединим около тях. Това каза в ефира на "Твоят ден" Симеон Славчев, председател на партия МИР. 

По думите му партията има и конкретни решения. "Трябва да се работи по германския модел - с най-добрите експерти и модела на социално-пазарното стопанство във всяка сфера. Така ще имаме ефективна и работеща икономика", заяви Славчев. И допълни, че всички национално отговорни партии са обект на коалиционен интерес.

По енергийната тема той счита, че е нужно възстановяване на отношенията с "Газпром".

"Предлагаме миксът да се обърне - цената на електроенергията да се определя само по себестойност и да се включва преносът. Така автоматично ще падне цената на тока, както и инфлацията, ще спре и обедняването. Компенсацията на доходите трябва да е равна на ръста на инфлацията", посочи Славчев.

Според него по конфликта с Украйна България трябва да заеме позиция на пълен неутралитет. "С доставянето на оръжие не може да се постигне мир. Предлагаме Черноморският регион да бъде зона на мира. На територията на България да може да се осъществят само мирни преговори. Редно е тук да се проведат, тъй като ние сме част от ЕС и НАТО", смята той.

Целия разговор гледайте във видеото ТУК

Последно от нашият блог

Симеон Славчев: Гласувах в България да има МИР, справедливост и бъдеще за децата ни

„Гласувах в България да има МИР, справедливост и бъдеще за децата ни в нея. Гласувах за опазването на българския род и традиции, както и за излизане от демографската катастрофа и връщането на сънародниците зад граница в родината. Крайно време е българите да се спрем да се обиждаме и мразим за чужди грешки и каузи и да избираме между по-малкото зло. Време е да се обединим около каузата България да бъде силна, социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив. Време е да гласуваме ЗА мира, вярата, семейството, родината, народа, свободата и справедливостта.“

Симеон Славчев поздрави българите от третата възраст по повод Международния ден на възрастните хора

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев изпрати поздравителен адрес до всички българи от третата възраст по повод Международния ден на възрастните хора.

Петьо Костадинов, партия МИР, в предаването "Делници", 30.09.2022 г.

Излизането на България от демографската криза е основен приоритет на партия МИР около който предлагаме национално обединение и консенсус.