10/29/2021

Водещ кардиолог е водач на листата на партия МИР в Добрич

Д-р Владислав Пакеров е водач на листата на партия МИР в Добрич за предстоящите парламентарни избори. Той е един от най-добрите и реномирани кардиолози в страната. Работил е в УМБАЛ „Царица Йоана”, УМБАЛ „Света Екатерина”, Токуда Болница-София и в УМБАЛ „Александровска”. Завършил е Медицинския университет в София, като е придобил две специалности – по вътрешни болести и по кардиология. Той е сертифициран за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Д-р Пакеров е автор на научни разработки в сферата на интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност и комплексни коронарни интервенции. Той е лектор на международни кардиологични конференции, както и автор на множество научни публикации, както и на доклади, представяни на национални и международни конгреси.

„Партия МИР ме привлече със своето ново и модерно мислене, с реално съществуваща възможност за промяна на статуквото и утвърждаване на демократичното развитие на страната. Партия МИР е създадена от личности и експерти, които не са обвързани с досега съществуващи политици и политически партии и не са участвали в управлението. Това е млада партия, с много ясна и конкретна програма, с конкретни политики и приоритети, които се основават на сериозна експертиза. Самият екип на партия МИР е съставен от експерти и професионалисти от всички сфери на обществено икономическия живот на страната“, заяви водача на листата на партия МИР в Добрич д-р Владислав Пакеров.

В Добрич той е създал най–модерният и технологичен вариант за лечение на пациентите с остър миокарден инфаркт на място, за което до този момент хората от Добрич и региона е трябвало да пътуват до Варна или до София, за да получат това лечение, което в повечето случай е свързано с голям риск за живота на пациентите.

„Прекарах в продължение на шест години в ежедневен труд по изграждането, утвърждаването на тази технология и обучение на лекарите на място. Благодарение на тази иновативна технология успях да спася стотици хора и им помогнах да могат да бъдат отново при своите семейства и на работните си места“, каза д-р Владислав Пакеров.

Той подчерта, че основните му приоритети като кандидат за народен представител от партия МИР са утвърждаването на принципите на демократично управление на страната, както качествена и достъпна медицинската помощ за всички българи.

„Смятам, че като лекар-специалист, с опит над 28 години в сферата на здравеопазването, мога да допринеса с ясна визия за усъвършенстване на здравеопазването в страната. Здравната ни система преживя невиждано досега натоварване на заради пандемията, но въпреки това има нужда от модернизация и обновление, за да стане по-ефективна и най-вече достъпна за всички българи. За това е необходимо както да бъдат внедрени нови технологии, така и да се съхранят здравните кадри, експерти и специалисти“, заяви още водача на листата на партия МИР в Добрич д-р Владислав Пакеров.

Той подчерта, че е необходима и спешна промяна в закона за следдипломна квалификация, за да се създадат условия за специализация на младите лекари, които да имат ясна визия за своята професионална реализация, квалификация и кариерно развитие.

„България разполага с изключително много млади  лекари, за съжаление част от тях постигат своите успехи извън страната, заради финансови и бюрократични трудности в държавата. Именно това трябва да се промени и коригира, за да можем да спрем изтичането на медицински специалисти. Пожелавам здраве, вяра и кураж на всички български граждани и ги призовавам да подкрепят различната, модерната и моралната партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) с номер 26 в бюлетината“, заяви д-р Владислав Пакеров.

Последно от нашият блог